Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de Istorie, Etnografie si Arta Plastica este amplasat pe strada Nicolae Balcescu nr. 2 din Lugoj si este unul dintre cele mai valoroase obiective turistice culturale ale orasului.
Colectia muzeala prezinta elemente reprezentative pentru zona Banatului, segmentate pe domenii precum: arheologie, etnografie, arta plastica si istorie.
Exponatele din sectiunea de arheologie a muzeului au fost descoperite in urma sapaturilor din zonele: Timisoara, Romanesti, Cosava, Visag, Slabacel, Sacosul Mare, Susani si Jabar. Acestea stau ca marturie pentru trecutul istoric al banatenilor, aducand la lumina si reconstituind crampeie de existenta veche.
Colectia etnografica cuprinde piese de port popular, unelte casnice si mestesugaresti, reprezentative pentru zona Banatului.
Colectia de arta plastica a adunat lucrari de pictura din Scoala austriaca, opere de arta contemporana si sculptura moderna.
Muzeul de Istorie, Etnografie si Arta Plastica din Lugoj este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de Istorie, Etnografie si Arta Plastica din Lugoj
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Lugoj
Coordonate GPS: 45.6809349,21.9049778
Biserica de lemn din Dragomiresti se afla la 12 kilometri de Lugoj si este vestita pentru pictura ei veche.
A fost ridicata in anul 1754 si in prezent se afla intr-o stare avansata de degradare desi
Hanul Postei este o cladire - monument istoric construita in anul 1726 pe o fundatie care dateaza de la finalul secolului al XVI-lea. Hanul este situat pe actuala strada 20 Decembrie 1989, nr. 7 din L
Podul de Fier, simbol al Lugojului, a fost inaugurat in August 1902, inlocuind vechiul pod de lemn, daramat cu un an mai devreme. Prin construirea podului, cele doua maluri ale Timisului au fost siste
Piata Iosif Constantin Dragan este pozitionata intre Podul de Fier si Primarie. Este tangenta cu strda Andrei Saguna si poarta numele omului de afaceri si filantrop Josif Constantin Dragan.
Recunosca
Turnul – clopotnita „Sf. Nicolae” este cel mai vechi vestigiu lugojean si a apartinut de fosta biserica – manastire „Sf. Nicolae”, ctitorita in secolul XIV-XV. Nu exista date certe referit
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.