Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul Zambaccian este un muzeu de arta fondat in anul 1947, in fosta casa a lui Krikor Zambaccian, aflata in apropiere de Piata Dorobantilor, pe strada ce ii poarta numele, nr. 21 A. Krikor Zambaccian a fost un om de afaceri roman de etnie armeana, reputat critic si colectionar de arta.
Fondat in anul 1947, muzeul contine piese ce au apartinut impresionantei colectii de arta a omului de afaceri. In anul 1977 muzeul a fost inchis de catre Nicolae Ceasescu, iar exponatele au fost mutate in alta locatie.
A fost redeschis in 1992.
Expozitia cuprinde lucrari de pictura, sculptura, grafica si mobilier. Printre acestea se numara o colectie de lucrari ale artistilor romanic, inclusiv un portret al lui Zambaccian si lucrari ale unor impresionisti francezi.
Colectia se distinge in special prin calitatea deosebita a lucrarilor de arta romaneasca. Acestea ofera o imagine sintetica a evolutiei artei romanesti, din a doua jumatate a secolului al XIX-lea pana la mijlocul secolului urmator.
In patrimoniul muzeului se afla picturi semnate de Nicolae Grigorescu, Ioan Andreescu, Stefan Luchian, Jean Al. Steriadi, Gheorghe Petrascu, Nicolae Tonitza, Nicolae Darascu, Theodor Pallady, Iosif Iser, Corneliu Baba, Alexandru Ciucurencu, Horia Damian, Alexandru Padina, Ion Tuculescu, precum si lucrari de sculptura ale unor mari maestri: Dimitrie Paciurea, Oscar Han, Corneliu Medrea, Ion Jalea, Constantin Brancusi, Milita Petrascu si Frederic Storck.
Adresa: Str. Muzeul Zambaccian, nr. 21
Telefon: 021/230 19 20
Muzeul Zambaccian este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Zambaccian
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.4608727,26.0912933
"Biserica Coltea este unul dintre exemplele cele mai frumoase de arhitectura munteneasca de la sfarsitul secolului al XVII-lea." (Grigore Ionescu, "Capitala pentru Romania", Ed. Albatros, 2007)
Pe B-
Parcul Florilor din Bucuresti este situat in sectorul 2, cartierul Pantelimon.
Parcul detine alei, o gradina, spatii de joaca pentru copii, terenuri de sport (baschet si fotbal).
La intrare exista o
Palatul Sutu construit in stil neogotic, cu elemente de stil romanic, a apartinut marelui postelnic Costache Grigore Sutu (descendent al familei Sutu), fiind unul dintre cele mai frecventate palate a
Muzeul Municipal Bucuresti are profilul axat pe arheologie medievala, arheologie preistorica, arta plastica romaneasca, istorie si a fost infiintat in anul 1921.
In anul 1956 muzeul este atribuit Pal
Parcul Alexandru Ioan Cuza mai este cunoscut sub numele de parcul I.O.R. si se afla in sectorul 3 din Bucuresti, intre strazile Camil Ressu, Liviu Rebreanu, Campia Libertatii, Baba Novac si Nicolae Gr
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.