Muzeul Etnografic al Transilvaniei este primul muzeu etnografic din Romania, care si-a desfasurat activitatea neintrerupt, de la infiintare pana in prezent. Aceasta institutie a adunat, in cele opt decenii de activitate, cu rabdare si competenta stiintifica, zeci de mii de marturii ale civilizatiei traditionale din spatiul romanesc.
Muzeul a fost infiintat la 16 iunie 1922, fiind una dintre realizarile culturale ale perioadei urmatoare Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Cu peste 80 de ani vechime neintrerupta, muzeul a ajuns cel mai mare de acest gen din Romania si unul dintre cele mai prestigioase din Europa.
Muzeul dispune de un patrimoniu de peste 50.000 de piese de port popular si marturii ale diferitelor obiceiuri stravechi, reflectand ocupatiile populatiei transilvanene. Acestea sunt riguros organizate, oferind vizitatorilor o imagine completa a obiceiurilor din Transilvania.
Sunt expuse peste 43.000 de obiecte etnografice, organizate in 8 sectii: Ceramica, Textile, Ocupatii, Port, Locuinta-alimentatie, Obiceiuri, Sectia in aer liber si Sectia internationala. Exista 50.000 de fotografii, 5.000 de diapozitive, 12.000 reviste de specialitate.
Muzeul Etnografic al Transilvaniei este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Cluj Napoca
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 46.965259,23.574829
Piscina este acoperita si poate fi folosita in mod gratuit de clientii cazati in hotel.
Adresa:
Hotel Belvedere, Str. Calarasilor nr. 1
Preturi :
35 lei/zi intre orele 6-22
Contact :
tel: 40 264 43
Adresa: Str. Universitatii nr. 3, Cluj-Napoca, judetul Cluj
Telefon: 0264 / 596616
Categorie: 1
Numar Locuri: 208
Aer Conditionat: Da
Bufet: Da
Sunet: Dolby Stereo
Din 1999, face parte din rete
Pe teritoriul actualei localitati Cluj-Napoca exista o o insemnata asezare romana, cu numele de Napuca, atestata de geograful grec Claudius Ptolemeu. Dupa razboaiele dintre daci si romani, aceasta ase
Biserica Ortodoxa din Deal este un lacas de cult din Cluj Napoca, situat pe strada Bisericii Ortodoxe nr. 12, numita si Biserica Sfanta Treime din Deal.
A fost construita inte anii 1795-1796, prin con
Initial (in a doua jumatate a sec. XVI), Casa Rosas din Cluj Napoca a apartinut judecatorului Petrus Minch. Apoi aceasta a fost detinuta de fostul chirurg al domnitorului Bathory Kristof, Rosas Balaz
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.