Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul Judetean Buzau reprezinta o emblema a judetului Buzau, fiind cea mai prestigioasa institutie de tip muzeal din Buzau.
Muzeul functioneaza in cladirea fostului liceu de fete, cladire ridicata in anul 1920 si are trei mari sectii:
- arheologie
- istorie memorialistica
- arta plastica
Acestora li se alatura alte colectii externe: Colectia de chihlimbar-Colti, Colectia de etnografie - Casa Vergu - Manaila, Casa memoriala Vasile Voiculescu-Parscov si Tabara de Sculptura Magura.
Sectiile de arheologie si istorie detin valoroase piese care apartin aspectului cultural Stoicani-Aldeni, culturii Monteoru, culturii plastice geto-dacice Carlomanesti, precum si replica tezaurului de la Pietroasele - Closca cu puii de aur.
Colectia numismatica cuprinde 10 tezaure monetare din aur, argint si metal comun.
In anul 1980 la Muzeul Judetean Buzau s-a deschis sectia de pictura Bradut Covaliu si sectia de arta decorativa care contin valoroase piese de tapiseriem sculptura si sticla.
La Muzeul Judetean Buzau se pastreaza o copie a tezaurului Closca cu puii de aur, descoperit in 1837 la Pietroasa. Acesta este considerat unul dintre cele mai mari tezaure din lume si cuprinde 22 de piese din care s-au recuperat 12, in greutate de 19 kg.
Muzeul Judetean Buzau este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Buzaului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Judetean Buzau
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Buzau
Coordonate GPS: 45.1495552,26.8051548
Palatul Comunal din Buzau a fost construit intre anii 1899-1903 de catre Nicu Constantinescu, dupa proiectele arhitectilor Alexandru Savulescu si Kafsinschi.
Edificiul a fost inaugurat in anul 1904,
Palatul Episcopal din Buzau este monument istoric situat pe Aleea Episcopiei nr. 2-3. Dateaza din anul 1844, fiind ridicat deasupra unei pivnite mari, de arhitectura brancoveneasca, in prezent transfo
Adresa: sat Tega, com. Panatau, jud. Buzau
Acces: din Sibiciu de Jos, loc. situata pe DN 10 Buzau (55 km)-Brasov (100 km), DL spre E, prin Panatau, 9 km pana la manastire
Hram: Sfintii Arhangheli Mi
Episcopia Buzaului si a Vrancei este un edificiu emblematic pentru orasul Buzau si a fost infiintata de Radu cel Mare, in anul 1500, impreuna cu Nifon, fost patriarh al Constantinopolului.
Catedrala
Biserica Brosteni din Buzau este situata pe strada Brosteni nr.15 si dateaza din 1709. Ea poarta hramul \"Adormirea Maicii Domnului\". In 1927 se transforma in biserica de mir.
Ctitorul este Capitan
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.