Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul Judetean de Istorie este situat in Piata Sfatului din Brasov, intr-o cladire ce dateaza din anul 1420. Aici functiona inainte Primaria orasului, numita Rathaus sau Casa Sfatului. Din anul 1950 cladirea gazduieste Muzeul de Istorie de astazi.
Constructia muzeului pastreaza elemente ale stilului gotic, dar si elemente renascentiste si baroce (etajul si turnul). In incinta sunt expuse 3.334 de piese structurate pe trei sectoare: arheologie (la subsol), istorie (la parter) si istorie moderna (la etaj). Este organizata in 17 sali cu 123 de vitrine pe o suprafata de 210 mp.
Expozitia permanenta, numita "Brasov – istorie, cultura, civilizatie", include o biblioteca cu un fond de carte renumit, alcatuit din 23.000 de exemplare.
Muzeul de Istorie din Brasov prezinta trecutul Brasovului si al Tarii Barsei din cele mai vechi timpuri.
Muzeul Judetean de Istorie din Brasov este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Brasov si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Judetean de Istorie din Brasov
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Brasov
Coordonate GPS: 45.6424217,25.5888195
Muzeul de Etnografie esti situat intr-o cladire de pe B-dul Eroilor, nr. 21A, din Brasov.
Cladirea dateaza din anul 1902 si gazduieste un spatiu consacrat etnologiei regionale din sud-estul Transilv
Parcul Aventura Brasov dispune de 8 trasee de dificultate progresiva, fiecare participant primeste un material de securitate cu 2 carabiniere care trebuie folosite in permanenta pentru siguranta. Plan
Biserica Romano-Catolica de pe strada Muresenilor poarta hramul Sfintilor Arhangheli Mihail, Gabriel si Rafael. Edificiul de cult in stil baroc a fost construit cu suportul financiar direct al imparat
Teatrul roman din Brasov infiintat in anul 1946 a devenit Teatrul de Stat, iar in 1959 s-a mutat in cladirea actuala. In 1968 directorul Sica Alexandrescu i-a modificat denumirea in Teatrul Dramatic.
Constructia bisericii Sfantul Nicolae a inceput in anul 1495 cu sprijinul domnitorului Tarii Romanesti, Vlad Calugaru, pe locul unui vechi lacas de cult atestat de documentele din anul 1292.
Atat bi
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.