Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul Judetean de Istorie este situat in Piata Sfatului din Brasov, intr-o cladire ce dateaza din anul 1420. Aici functiona inainte Primaria orasului, numita Rathaus sau Casa Sfatului. Din anul 1950 cladirea gazduieste Muzeul de Istorie de astazi.
Constructia muzeului pastreaza elemente ale stilului gotic, dar si elemente renascentiste si baroce (etajul si turnul). In incinta sunt expuse 3.334 de piese structurate pe trei sectoare: arheologie (la subsol), istorie (la parter) si istorie moderna (la etaj). Este organizata in 17 sali cu 123 de vitrine pe o suprafata de 210 mp.
Expozitia permanenta, numita "Brasov – istorie, cultura, civilizatie", include o biblioteca cu un fond de carte renumit, alcatuit din 23.000 de exemplare.
Muzeul de Istorie din Brasov prezinta trecutul Brasovului si al Tarii Barsei din cele mai vechi timpuri.
Muzeul Judetean de Istorie din Brasov este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Brasov si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Judetean de Istorie din Brasov
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Brasov
Coordonate GPS: 45.6424217,25.5888195
Situata pe latura de vest a cetatii Brasov, Poarta Ecaterinei este singura poarta a cetatii fortificate care se mai pastreaza si astazi. Poarta facea legatura intre ulita Orfanilor si asezarea romanea
Construita in varful unui deal in anul 1395, cetatea a fost una dintre cele mai puternice din Transilvania. Vechea cetate de pe dealul Sf. Martin a fost distrusa in anul 1529.
Pe la mijlocul secolulu
Constructia dateaza din prima faza de ridicare a zidurilor cetatii (sfarsitul sec. XIV, inceputul sec. XV). Zidaria turnului are o inaltime de peste 11 metri.
Accesul se facea pe o poarta situata la
Casa de concerte Reduta a fost ridicata in anul 1893, intr-o cladire de pe strada Apollonia Hirscher, municipiul Brasov.
Cladirea a fost realizata dupa planurile inginerului sef al orasului, Christia
Strada Republicii a fost cunoscuta sub numele de Ulita Caldararilor pentru ca pe aceasta strada se aflau grupati membrii breslei caldararilor. Strada era strabatuta de un canal care servea la salubriz
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.