Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de Arta din Craiova a fost inaugurat in anul 1954, in somptuosul palat al fostului mare negustor Jean Mihail si este una dintre cele mai prestigioase institutii muzeale din Romania.
La baza formarii colectiei muzeului se afla Pinacoteca "Alexandru si Aristia Aman", deschisa la Craiova in anul 1908 potrivit dorintei celor doi filantropi craioveni. Aceasta cuprindea tablouri din scolile olandeza, flamanda, italiana si franceza (in general lucrari din secolul al XVII-lea), pictura si grafica de Theodor Aman, arta decorativa romaneasca si straina.
Muzeul Olteniei a preluat Pinacoteca dar in anul 1954 a devenit Muzeu de Arta de sine statator, reorganizat in Palatul Jean Mihail. Acesta a fost construit intre anii 1900 – 1907 la cererea unuia dintre cei mai bogati oameni din Romania de atunci, Constantin Mihail.
Incaperile sunt amenajate cu mult bun gust, cu oglinzi venetiene, plafoane si cartuse pictate, candelabre cu ornamente din cristal de Murano, coloane, scari din marmura de Carrara, pereti tapisati cu matase de Lyon, lambriuri, mobilier stil.
Din anul 1962 operele de arta din patrimoniul Muzeului de Arta Craiova au intrat in circuitul international al valorilor prin participarea la mari expozitii internationale, organizate in peste 20 de tari din Europa, Asia si America de Nord.
Sursa
Muzeul de Arta din Craiova este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Oltenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de Arta din Craiova
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Craiova
Coordonate GPS: 44.3192215,23.7950554
Fantana Popova din localitatea Craiova exista inca de la inceputul secolului al XVII-lea, fapt atestat de un document din 1613. Cunoscuta si sub numele de "Fantana Basarabestilor", aceasta a fost ref
Laguna Albastra este unul dintre strandurile preferate de tinerii din Craiova. Recent renovat, strandul a capatat un aer de prospetime, cu sezlonguri, muzica buna, nisip fin. Buna dispozitie continua
Manastirea Carcea se afla in satul cu acelasi nume, comuna Cosoveni, judetul Dolj si este manastire de maicute cu viata de obste, in prezent cu 12 vietuitoare.
Manastirea a fost ridicata in urma cu c
Biserica Sfantul Ioan Hera a fost ridicata in timpul domniei lui Constantin Ipsilanti, in anul 1804, de catre Hera Stenescu, starostele breslei de cojocari craioveni.
Biserica este construita din ca
Gradina Botanica Alexandru Buia, judetul Dolj functioneaza in doua locatii, in Craiova si in localitatea Ranca.
Gradina Botanica din Craiova a fost infiintata in anul 1952 la initiativa profesorului
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.