Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Obedeanu se afla in Craiova si a fost construita in anul 1748, de catre paharnicul Obedeanu, unul dintre cei mai bogati boieri din Oltenia.
Aceasta biserica este ctitoria cea mai de seama a familiei Obodeanu, in chiliile ei amenajandu-se un spital si o scoala de obste, Scoala Obsteasca de la Obedeanu.
Biserica Obedeanu este a treia biserica de caramida din interiorul orasului Craiova, fiind, in acelasi timp, singura biserica de caramida din prima jumatate a secolului al XVII-lea care si-a pastrat pisania originala.
Dupa terminarea bisericii, Obedeanu a lasat prin testament o avere mobila, opt mosii mari, cu teren arabil si paduri. Fiul acestuia, Dumitrache Obedeanu, va ceda biserica Episcopiei Ramnicului.
Biserica este inchinata Bunei Vestiri si Sfintilor Imparati Constantin si Elena.
Sursa
Biserica Obedeanu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Oltenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Craiova
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 44.3227005,23.7822151
Casa Glogoveanu este situata pe strada Brestei nr. 18, localitatea Craiova. Nu e cunoscuta data constructiei, dar a fost adusa in forma actuala in 1802. Prezinta elemente traditionale specifice, cu ar
Biserica Evanghelica din Craiova a fost construita in anul 1872 si este cea mai veche biserica protestanta a Olteniei. A fost construita de catre arhitectul Lindhorst, in stil neorenascentist.
In Cr
Fantana Obedeanu, situata pe Calea Severinului din Craiova, a fost declarata monument istoric.
Aceasta a fost construita in 1756, cu ocazia implinirii unui an de la moartea lui Constantin Obedeanu, d
Monumentul Fratii Buzesti este situat in fata Colegiului National cu acelasi nume din Craiova, in coltul Gradinii Trandafirilor sa a Baniei.
Grupul statuar ii reprezinta pe Preda, Stroe si Radu Buzesc
Biserica Sfanta Treime din Craiova se afla pe strada Ioan Maiorescu nr.9, judetul Dolj si a fost ridicata de Dumitrana Stirbei intre anii 1765 - 1768, in stil brancovenesc.
Pictura bisericii este im
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.