Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de Arte Plastice din Tesila, situat in cadrul Caminului Cultural Tesila, reuneste peste 300 de opere de arta, cele mai multe dintre ele reprezentand creatii ale unor artisti consacraţi. Aceste opere de arte sunt rezultate ale numeroaselor editii ale Taberei Internationale de Creatie Plastica Valea Neagra (recunoscuta atat pe plan national, cat si international).
Tabara internationala de creatie plastica Valea Neagra se adreseaza artistilor profesionisti din domeniul sculpturii, picturii, graficii. Tabara se desfasoara vara, la inceputul lunii august, numarul mediu de participanti fiind de 15 artisti plastici.
Sursa foto: http://www.valeadoftanei.ro/
Muzeul de Arte Plastice din Tesila este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Doftanei, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de Arte Plastice din Tesila
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Valea Doftanei
Coordonate GPS: 45.300924,25.7206605
Casa Maria Turcu din localitatea Telega se afla pe lista munumentelor istorice din judetul Prahova. Este clasificata ca monument de arhitectura. Dateaza de la sfarsitul sec. al XIX lea. Se afla intr-o
Lacul Zorile, format in salina Doftana, abandonata in anul 1900, are o adancime de doar 24 de metri si o salinitate scazuta. Lacul se afla langa fosta gara Telega.
Sursa foto: http://www.comunateleg
Lacul Paltinul este situat in cheile "La Tocile", pe Valea Doftanei din judetul Prahova. Este un lac de acumulare ce serveste la acumularea cu apa potabila a oraselor Campina si Ploiesti.
C
In zona turistica Valea Doftanei se pot vizita ruinele Bisericii Vechi din Traisteni, dar si Biserica Sfintii Voievozi, ridicata intre anii 1926-1942, cu hramul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril,
Biserica Sfintii Voievozi din satul Traisteni, comuna Valea Doftanei reprezinta unul dintre cele mai mari lacase de cult din judetul Prahova.
Biserica a fost ridicata in vremea primului patriarh al
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.