Apasati pe imagini pentru vizualizare
Complexul Muzeal Paul Taralunga situat in comuna Prajesti, la 20 km de Bacau detine aproximativ 3.000 de piese, grupate in sapte sectii: geologie, paleontologie, arheologie, numismatica, etnografie, botanica si zoologie.
In cadrul sau pot fi vazute fosile de mamut (oase si dinti) descoperite in vechea albie a Siretului, obiecte de cult si fragmente de ceramica din cultura Cucuteni si epocile neoliticului si bronzului, mamifere si pasari autohtone rare (printre care acvila tipatoare si pasarea ogorului) impaiate, obiecte traditionale din lemn si os, cu o vechime de doua secole, precum si costume populare.
La mai putin de 50 m de muzeu exista si o Gradina Botanica, amenajata tot de profesorul Paul Taralunga, ce adaposteste 2.000 de specii de flori si arbori exotici, printre care vanilie salbatica, migdali, magnolii, dar si un nuc negru.
Complexul Muzeal Paul Taralunga din Prajesti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Complexul Muzeal Paul Taralunga din Prajesti
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bacau
Coordonate GPS: 46.65511,26.97422
Infiintat in 1957, muzeul a functionat, incepand din 1959, cu trei sectii: istorie, stiintele naturii si arta. In prezent, muzeul detine colectii structurate pe profilurile istorie si arheologie.
In
Lacul Beresti este un lac de acumulare de pe teritoriul administrativ al localitatilor Corbasca, Tatarasti, Sascut, Valea Seaca, Orbeni si Parava, judetul Bacau.
Aseazarea de apa se intinde pe o supra
Expozitia memoriala a lui George Bacovia, considerat cel mai important poet simbolist al literaturii noastre, ar trebui sa fie una dintre cele mai importante opriri pe traseul unui circuit cultural pr
Catedrala Inaltarea Domnului din Bacau se afla la intersectia bulevardului Unirii cu strada Nicolae Balcescu, in centrul orasului Bacau si a fost construita in anul 1991.
Se doreste ca aceasta constr
Ruinele Curtii Domnesti, amenajate muzeistic in 1973, evidentiaza arta constructorilor moldoveni din secolul al XV-lea.
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.