Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de Istorie a Judetului Valcea se afla in cladirea fostei „Scoli cu ceas”, unul dintre simbolurile orasului si prezinta colectii de pe Valea Oltului din perioada antica si pana in prezent.
Vizitatorii pot vedea situri arheologice reconstituite, tezaurul de monede imperiale din argint care a fost descoperit la Paduretu (Babeni), evolutia obstilor de mosneni si a satelor aservite, prin procesul de constituire al marilor familii de dregatori si prin aparitia habitatului citadin ramnicean, tezaure monetare din secolul al XVI-lea.
La mare pret sunt si obiectele de arta din secolele XVI-XVII, realizate la Brasov sau provenind din comertul de tranzit care au fost expuse in doua interioare: unul taranesc si unul boieresc
Din timpul revolutiilor de la 1821 si 1848 sunt pastrate documente, cromolitografii si arme. Mai sunt expuse manuale scolare, obiecte memoriale, portretele unor reprezentative personalitati valcene: Anton Pann, Petrache Poienaru, Dimitrie Draghicescu, Gib Mihaescu, Cecilia Cutescu-Stork.
Sursa
Muzeul de istorie a judetului Valcea este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Oltului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de istorie a judetului Valcea
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Ramnicu Valcea
Coordonate GPS: 45.1153641,24.3630123
Episcopia din Ramnicu Valcea este cea de-a doua episcopie a Tarii Romanesti, mostenitoare si continuatoare a Mitropoliei Severinului.
Aceasta din urma, infiintata in anul 1370, si-a avut resedinta l
Teatrul "Anton Pann" din Valcea este o institutie de spectacole inaugurata in anul 1990, fiind continuatorul unei indelungate traditii teatrale, reprezentata de Teatrul Popular.
Goange Marinescu, di
In centrul orasului, la o suta de metri de "Kilometrul 0", se afla cea de-a doua gradina publica a orasului Ramnicu Valcea, Parcul Mircea cel Batran. Intrarea principala este strajuita din 1
Muzeul de Arta se desfasoara intr-o casa cu o structura arhitectonica specifica, construita in 1940 de arhitectii Gheorghe Simotta si Nicolae Lupu, ambii de orientare neoromaneasca.
Spatiul eclectic
Infiintat ca rezultat a 30 de ani de experienta teatrala, a dorintei Doinei Migleczi si a trupei sale, Teatrul Ariel este o institutie culturala deosebita, un teatrul de repertoriu care si-a castigat
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.