Apasati pe imagini pentru vizualizare
Statuia lui Mihai Eminescu din Iasi este un monument realizat din bronz in anul 1929 de catre sculptorul Ion Schmidt Faur.
Edificiul a fost dedicat "Luceafarului poeziei romanesti" si este amplasat in fata Facultatii de Litere a Universitatii Al. I. Cuza din iasi, mai jos de statuia lui Mihail Kogalniceanu.
In centrul monumentului se afla Mihai Eminescu, iar in dreapta si stanga intruchiparea alegorica a filozofiei si iubirii (filozoful si femeia).
Statuia are 3,34 m inaltime si domina zarea Copoului de la inaltimea soclului de 5,20 m.
La picioarele poetului se afla Filozofia si Intelepciunea, sub chipul unui barbat care isi sprijina capul in mana si Poezia sau Iubirea - imaginea feminina.
Statuia lui Mihai Eminescu din Iasi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Statuia lui Mihai Eminescu din Iasi
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Iasi
Coordonate GPS: 47.1704292,27.5758286
Biserica Golia reprezinta o imbinare a stilurilor polonez, grec si rus, fiind construita in secolul al XVI-lea. Ctitorie a marelui logofat Ioan Golia, biserica a fost refacuta de voievodul Vasile Lup
Biserica de lemn din satul Iepureni (comuna Andrieseni) a fost inclusa pe Lista monumentelor istorice din judetul Iasi din anul 2004.
Biserica a fost construita in anul 1783 si are hramul Sfantul Nic
Patinoarul Ice Mania din Iasi isi asteapta patinatorii cu servicii imbunatatite, gheata de calitate, muzica ambientala, cursuri de patinaj, ansamblu de servicii pentru patinatori si pentru insotitorii
Construita la inceputul secolului al XIX-lea, cladirea Muzeului Unirii din Iasi apartine stilului arhitectural neoclasic, constituind un important punct de atractie atat pentru localnici cat si pentru
Biserica de lemn din satul Borosesti, comuna Scanteia (la circa 30 km sud de municipiul Iasi) a fost inclusa pe Lista monumentelor istorice din judetul Iasi din anul 2004.
Lacasul de cult a fost cons
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.