Apasati pe imagini pentru vizualizare
In mica gradina amenajata in curtea unde se inalta cladirile editurii si librariei “Cartea Romaneasca” a fost asezata in 1970, statuia lui I.L.Caragiale (1852-1912), marele dramaturg ale carui comedii de o virulenta ironie la adresa moravurilor burgheze au cules aplauze in numeroase tari.
Amplasata initial pe strada Nuferilor, azi General Berthelot, aceasta a fost mutata in 1994 pe un soclu pe strada Maria Rosetti, colţ cu strada I. L. Caragiale, în apropiere de schitul Darvari.
Statuia, turnata in bronz, este opera sculptorului C. Baraschi si il infatiseaza pe Caragiale in picioare, purtand pe cap palaria sa obisnuita, cu boruri largi, rasucite in sus, cu mana stanga in buzunar si cu dreapta dusa la jiletca.
Statuia lui Ion Luca Caragiale este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Statuia lui Ion Luca Caragiale
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.491822,26.0686
Parcul Plumbuita este un parc situat in cartierul Colentina din sectorul 2 al Bucurestiului, fiind amplasat pe malul lacului Plumbuita.
Aceasta zona de agrement a orasului a fost inaugurata in 1977 s
Muzeul Geologic National adaposteste in cele 22 de sali special amenajate pentru vizitare, un impresionant patrimoniu cultural-stiintific reprezentat prin remarcabile colectii geologice (de minerale,
Curtea Noua din Bucuresti se afla pe strada Sapientei, sector 5 si a fost resedinta domnitorului Alexandru Ipsilanti incepand cu anul 1775.
De-a lungul anilor, resedinta domneasca a fost afectata de
Casa Melik (strada Spatarului, nr.22) reprezinta cea mai veche locuinta civila din Bucuresti, pastrata in forma ei originala.
In prezent casa adaposteste colectia de arta Serafina si Gheorghe Raut imp
Biserica Razvan este situata pe strada Biserica Razvan nr 3, sector 3, Bucuresti. Lacasul de cult a fost ctitorit de Stefan Razvan Voevod, domnul Moldovei, in semn de infratire a romanilor din tarile
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.