Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul Theodor Aman (1831 - 1891) adaposteste picturi si sculpturi ale artistului, urmarind evolutia profesionala a acestuia.
Cel mai cunoscut lucru despre Theodor Aman este faptul ca a pus bazele Academiei Romane de Arte Frumoase.
Muzeul este gazduit in fosta casa a pictorului, o cladire in stil neoclasic ce dateaza din anul 1869, realizata de arhitectul Fr. Scheller, dupa planurile artistului. Acesta a realizat in buna parte decoratia sculptata, basoreliefurile si medalionele fatadei, decoratia usilor, sculptura unor piese de mobilier (dulapul neo-gotic, masa) si pictura murala a celor doua scene cu subiect istoric care flancheaza holul de la intrare.
Muzeul Theodor Aman cuprinde noua saloane, in care sunt expuse numeroase uleiuri, desene, acurarele, gravuri si sculptura. Acestea au fost donate in anul 1904, de catre Ana Aman, alaturi de alte achizitii: documente, scrisori, cataloage de expozitii, albume de fotografii, carti, arme vechi, masti, unelte, costume si violoncelul pictorului.
Mai puteti admira mari compozitii istorice, autoportrete, imagini de atelier, scene de gen, peisaje, dar si o ampla colectie de gravuri in acuaforte, tehnica pe care Theodor Aman a experimentat-o la sfarsitul vietii sale.
Muzeul Theodor Aman este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Theodor Aman
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.4401817,26.0982208
Clubul dispune de teren de golf amplasat pe malul Lacului Herastrau.
Preturi :
Accesul este permis doar membrilor iar de acest statut nu se pot
bucura decat diplomatii straini si romani precum si pe
Casa Presei Libere a fost ridicata intre anii (1952 - 1957), fiind cunoscuta initial sub denumirea de Complexul Casa Scanteii. A fost proiectata de Nicolae Maicu pornind de la cladirea Universitatii L
Cladirea in care se afla azi Muzeul National "George Enescu" a fost construita intre anii 1898-1900 pentru Gheorghe Grigore Cantacuzino, fost presedinte al Consiliului de Ministri.
Construit dupa pla
Monumentul Aviatorilor a fost realizat intre anii 1930-1935 de scuptorita Lydia Kotzebue, in colaborare cu sculptorul I.Fekete, pe fosta sosea Jianu, in prezent Aviatorilor.
In varful unui inalt obel
Statuile Gigantii sunt 2 statui amplasate pe aleea principala a Parcului Carol din Bucuresti, in apropierea intrarii dinspre Piata 11 iunie.
Statuile au fiecare o inaltime de 3,5 m si reprezinta doi
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.