Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirea Mihai Voda este una din cele mai vechi constructii din Bucuresti, ctitorie a lui Mihai Viteazul. A fost ridicata de marele voievod pe locul unei
foste biserici, ctitorita, conform unor documente, de Vlad Dracul in secolul al XV-lea. Manastirea a fost ridicata in interiorul unor ziduri de aparare constituite sub forma unei cetati si, in decursul anilor, a indeplinit variate functii, precum resedinta domneasca, spital militar, scoala de medicina si sediu pentru Arhivele Statului.
Edificiul a fost construit in stil bizantin si iese in evidenta in primul rand prin arhitectura sa exterioara deosebita.
Pictuta interioara a manastirii reda figurile ctitorilor sai: Mihai Viteazul, sotia acestuia, Doamna Stanca, Boierul Stoica, Voievodul Constantin si sotia sa, Ioana Constantin.
Fiind inchisa in timpul perioadei comuniste, constructia s-a degradat, astfel ca in anul 1994, manastireaa intrat intr-un proces de restaurare. A fost refacuta, cu aceasta ocazie, si pictura interioara a manastirii de catre pictorii Mihai si Stefania Stinghe. Face parte din categoria celor mai importante monumente istorice ale orasului Bucuresti si impresioneaza prin stilul arhitctural deosebit.
Ansamblul actual cuprinde: biserica (monument istoric si de arhitectura), Palatul Arhivelor Statului si Clopotnita.
Amplasare: strada Sapientei din sectorul 5 al municipiului Bucuresti, in apropierea Splaiului Independentei si a parcului Izvor.
Manastirea Mihai Voda este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Manastirea Mihai Voda
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.431631,26.09321
Parcul National Lia Manoliu (denumit inainte Parcul 23 august) a fost realizat in anul 1953, avand initial o suprafata de 54 ha.
Faima parcului consta in marele complex sportiv Lia Manoliu (primul p
Bustul lui Nicolae Iorga realizat in bronz de sculptorul Ion Irimescu este asezat in fata Institutului de Istorie pe care, de asemenea l-a fondat si care ii poarta numele.
A fost dezvelit in 1976, cu
Adresa: Str. Ion Ghica nr. 3, Sector 2
Telefon: 0318241360
Numar sali:1
Capacitate: 541
Sunet: Dolby Digital
Web: http://www.cinemapro.ro/
CinemaPro (fostul Cinema Luceafarul), situat in centrul
- piscina in aer liber
- sezlonguri, balansoare, fotolii
- bar si un ecran de mari dimensiuni pe marginea piscinei
Adresa:
Calea Piscului nr.10, sector 4 (Parcul Tineretului, vizavi de Sala Polivalen
Sala Palatului din Bucuresti reprezinta un edificiu situat in centrul capitalei, in spatele Muzeului National de Arta al Romaniei (fostul Palat Regal). A fost construita intre 1959 si 1960, in timpul
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.