Apasati pe imagini pentru vizualizare
Sala Palatului din Bucuresti reprezinta un edificiu situat in centrul capitalei, in spatele Muzeului National de Arta al Romaniei (fostul Palat Regal). A fost construita intre 1959 si 1960, in timpul perioadei comuniste.
De-a lungul anilor Sala Palatului s-a afirmat ca o importanta institutie de cultura, fiind gazda multor congrese internationale, spectacole de orice gen, concerte, festivaluri artistice, proiectii de film, expozitii nationale si internationale.
Sala Palatului a reprezentat locul de desfasurare al unor conferinte internationale: Confertinta Comisiei Economice a Natiunilor Unite pentru Europa, Congresul Mondial pentru Populatie, Congresul Mondial privind Energia si Congresul Mondial al Crucii Rosii.
Aici se desfasoara anual importante evenimente culturale precum: Festivalul George Enescu.Sala principala poate gazdui 4060 de spectatori.
Holul de la intrare are o suprafaţă de 2.000 m² si este folosit ca un spatiu de expozitii. Exista, de asemenea, opt camere de conferinte pentru intalniri de 20 - 30 de persoane.
Sala Palatului din Bucuresti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Sala Palatului din Bucuresti
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.439449,26.094929
Muzeul Geologic National adaposteste in cele 22 de sali special amenajate pentru vizitare, un impresionant patrimoniu cultural-stiintific reprezentat prin remarcabile colectii geologice (de minerale,
Parcul Kiseleff este amplasat de ambele parti ale Soselei Kiseleff din Bucuresti si a fost amenajat in anul 1832.
A fost amenajat dupa planurile arhitectului peisagistic, Wilhelm Mayer, care a contrib
Fantana George Gr. Cantacuzino este situata in Parcul Carol, aflandu-se din anul 2004 pe lista monumentelor istorice din Bucuresti.
Construita in stil neoclasic, aceasta a fost ridicata in anul 1870
Biserica Sfantul Anton – Curtea Veche din Bucuresti reprezinta un monument istoric zidit de Voievodul Mircea Ciobanul (1545-1553 si 1558-1559) probabil in a doua domnie, ca Biserica Domneasca.
Edifi
Statuia lui Ion Heliade-Radulescu din Bucuresti, important scriitor, om politic si membru fondator al Academiei Romane, a fost realizata din marmura de Ettore Ferrari si dezvelita in Piata Universitat
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.