Apasati pe imagini pentru vizualizare
S-a infiinat la 7 mai 1951.
Intemeietor: Cristian Frangopol
Primul spectacol "Galosul fermecat"
Prima echipa: Elena Gherdan, Olimpia Didilescu, Puica Marin, Florica Mihailescu, Maria Frangopol, Elena Athanasiu, Elena Coravita, Astra Lumcovschi, Elena Ghiba Regia: Sanda Diamantescu si Cristian Frangopol
Scenografia: A.Brataseanu si A. Wilke
Muzica: Edgar Cosma
Pe afisul Teatrului au fost inscrise peste 250 de titluri.
Scenografi importanti care au semnat decorurile, papusile, mastile si costumele: Zizi si Sever Frentiu, Eustatiu Gregorian, Zofia Krzyzanowski, Cristina Nagy, Zoe Eisele, Cristina Pepino, Adriana Grand Directori de scena definitivi si definitorii care au asigurat in timp calitatea estetica a spectacolelor: Fransisca Simionescu, Horia Davidescu, Ildiko Kovacs, Titus Bogdan Jucov, Cristian Pepino, Victor Ioan Frunza.
Directorii Teatrului de Marionete: 1951 - 1956: Cristian Frangopol 1956 - 1974: Tanzer Ioan 1974 - 1981: Adriana Petrica 1981 - 1991: Emil Tigan 1992 - 1993: Gheorghe Ardelean 1993 - 1995: Ion Manzatu
1995 - prezent: Radu Dinulescu - actor de teatru, film si televisiune, licentat al U.N.A.T.C. - promotia 1967
Organizator al Festivalului International de Arta a Animatiei "EUROMARIONETE" - festival bianual care se bucura de mare succes in lumea animatiei. Pe scena sa au fost prezenta cele mai importante trupe din Europa (inclusiv Romania). La editia a IV-a (1999) a participat si trupa papusilor din Hunan, China.
In 2003 la Teatru de Marionete Arad, Victor Ioan Frunza si Adriana Grand au lansat Teatrul Mic pentru Cei Mici, un concept de teatru ambulant de marionete. Programul este compus din "Capra cu trei iezi" de Ion Creanga, "Scufita Rosie" de Fratii Grimm, urmand ca in 2004, 2005... sa fie completat cu alte titluri de referinta
Adresa: Str. Episcopiei Nr. 15, Arad
Teatrul de Marionete Arad este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Teatrul de Marionete Arad
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Arad
Coordonate GPS: 46.175039,21.313646
Fortificatia dacica de la Varadia de Mures, situata in zona de contact a Muntilor Metaliferi cu Muntii Zarandului, dateaza din secolul II i.Hr.
Cladirea actuala a bibliotecii a fost construita in anul 1913.
Prima biblioteca din Arad a fost construita in anul 1881 si continea 1.523 de volume.
De-a lungul timpului, cu ajutorul subventiilor si
Lacul Taut este un lac de acumulare situat in comuna Taut, la 55 de km de Arad, in zona de contact a Dealurilor Cigherului cu Muntii Zarandului.
Accesul se realizeaza din drumul judetean 709 Arad-Sir
Muzeul de Arta si Etnografie Eugen Popa a fost deschis in anul 1893 ca expozitie de relicve al revolutiei pasoptiste, etalata in holul de la etajul II al Teatrului de Stat.
Ulterior, muzeul a fost m
Manastirea Bezdin se afla la 36 km vest de Arad si este una dintre putinele manastiri ortodoxe sarbe din Romania ce se mai pastreaza astazi, datand din 1539.
Manastirea Bezdin a fost mandria comunita
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.