Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirea Hodos Bodrog la o distanta de 15 km de municipiul Arad pe cursul inferior al Muresului si este una din cele mai vechi asezaminte monahale din tara noastra
Manastirea Hodos Bodrog dateaza din a doua jumatate a sec. XIV, fiind construita din piatra si caramida romana, in stil bizantin triconc. In interior este impodobita cu pictura fresca din anul 1658, de catre pictorul Nicodim Diaconul.
Dintre cladirile vechi se mai pastreaza astazi turnul clopotnita, cladirea staretiei si o parte din zidul de incinta, pe latura de nord.
In ultimii ani s-au facut reparatii la intregul complex manastiresc, s-a creat o noua incinta, un turn clopotnita si poarta de intrare. Manastirea detine o valoroasa colectie de arta veche bisericeasca.
In prezent manastirea are un numar de 25 vietuitori.
Hramul bisericii este Intrarea in Biserica a Maicii Domnului (21 Noiembrie),
Sursa
Manastirea Hodos Bodrog este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Arad
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 46.1461563,21.1603088
Pe parcursul existentei sale, Filarmonica a reusit sa satisfaca nevoile culturale ale unui spatiu geografic extins, depasind de fiecare data cand a fost nevoie limitele orasului Arad.
Din 1973 atat
Sinagoga Neologa din Arad se afla pe strada Tribunul Dobra si este un lacas de cult evreiesc, construit in perioada 1827-1834, in stil grec, toscan.
Ca urmare a cresterii comunitatii evreiesti in Ara
Lacul Ghioroc se afla in satul cu acelasi nume, in Muntii Zarand, judetul Arad si mai este denumit de localnici „Litoralul de acasa”.
Lacul are o suprafata de peste 10 ha, adancimea este de 10 me
Parcul dendrologic Macea se afla in localitatea Macea, la 25 km de municipiul Arad si a fost creat cu aproximativ 100 de ani in urma, imprejurul Castelului Cernovici.
Parcul este unic prin raritatea
Bazinul este situat in Arad, in Piata Sporturilor. Are dimensiuni de 20x50x1, 85 m si este folosit pentru agrement, diverse competitii sportive precum si pentru cursuri de inot pentru copii de peste 5
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.