Apasati pe imagini pentru vizualizare
Fantana din Piata Unirii (Timisoara) se afla intre Catedrala romano-catolica si Statuia Sfintei Treimi.
Din cauza faptului ca orasul este amplasat pe un teren mlastinos, principala preocupare a edililor timisoreni din acea vreme a fost realizarea unui foraj de mare adancime, pentru a obtine apa buna de baut, contracarand astfel epidemiile care au decimat populatia de atunci.
Oamenii lui Seidl Gyula (proprietarul unei fabrici de masini, expert în foraje) au realizat in 1890 un foraj la 406 m adancime. La inceput a fost un foraj artezian, apa curgand liber, la ora actuala se pompeaza.
Pana la aspectual actual, forma fantanii s-a schimbat de mai multe ori. Apa sa este termominerala, 24,5 grade C, bicarbonata, sodica, slab carbogazoasa, hipotonica si hipotermala.
Fantana din Piata Unirii Timisoara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Fantana din Piata Unirii Timisoara
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Timisoara
Coordonate GPS: 45.75792,21.22942
Biserica Romano-Catolica din Elisabetin, denumita si Biserica Preasfanta Inima a lui Isus, a fost infiintata în 1919.
Constructia, in stil neogotic, a fost realizata de arhitectul Karl Salkovics si a
Teatrul de Papusi a fost infiintat in 1949, ca o sectie a Teatrului de Stat din Timisoara, purtand numele celebrului personaj popular Piparus Patru. In 17 aprilie 2000 - teatrul primeste titulatura de
Cetatea Timisoara, in latina "Castrum Timensiensis" este atestata documentar inca din secolul al XII-lea, fiind o puternica cetate otomana pe ruinele careia s-a construit actualul oras Timisoara.
In
Muzeul Satului Banatean este singurul muzeu cu profil etnografic din Romania care cuprinde centrul civic al satului, format din Primarie, Biserica, Scoala, Casa Nationala (cu destinatie culturala) si
Casa Emmer este situata in centrul orasului Timisoara, fiind construita in 1908 dupa planurile arhitectului Laszlo Szekely. Este lipita de Casa Bruck, creatie a aceluiasi arhitect.
Cladirea are patru
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.