Apasati pe imagini pentru vizualizare
Casa Bruck este o cladire monument istoric situata in Piata Unirii din Timisoara. A fost construita in 1910 de catre arhitectul Szekely Laszlo in stilurile Art Nouveau si Secession, cu un caracter usor eclectic. Este lipita de Casa Emmer, creatie a aceluiasi arhitect.
Proprietarul casei a fost Salamon Bruck. Colturile cladirii se remarca prin frontoanele foarte inalte, gravate cu initialele proprietarului. Inaltimea mare a cladirii reprezinta semnul clar al despartirii de perioada baroca.
Casa Bruck este formata dintr-un numar foarte mare de placi ceramice, inspirate din motivele folclorice unguresti. Tendinta vremii era inspre folosirea jocului de culori dat de varietatea placilor ceramice si de aceea Laszlo Szekely a optat si el pentru acest lucru.
Casa Bruck Timisoara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa Bruck Timisoara
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Timisoara
Coordonate GPS: 45.7575,21.22872
Monumentul Lupa Capitolina este situat in Piata Victoriei din centrul municipiului Timisoara si reprezinta un cadou facut Timisoarei de catre municipalitatea orasului Roma, ca simbol al latinitatii ca
Muzeul Militar din Timisoara este situat in Piata Libertatii nr. 6, intr-o cladire - monument istoric cunoscuta sub denumirea de Cazinoul Militar.
Inaugurat in anul 1996, muzeul este organizat in sas
Strandul Heaven este situat langa Stadionul Dan Paltinisanu. Strandul este dotat cu incinte acustice subacvatice, bar, terasa, restaurant.
Program:
Zilnic: 10:00 – 19:00
Contact:
0256.293.323
0723
Statuia Sfantului Ioan Nepomuk este situata pe B-dul Dragalina nr. 13 din Timisoara, in curtea Bisericii Romano-Catolice din Iozefin.
Monumentul a fost creat in anul 1722 si este cea mai veche statui
Monumentul Sfanta Treime din Timisoara este situat in Piata Unirii din Timisoara, fiind montat aici intre anii 1755 - 1758.
Statuia a fost realizata in atelierele vieneze si celebra incetarea epidemie
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.