Infiintata in anii ’60, Gradina Zoologica din Targu-Mures reprezinta un important punct de atractie pentru populatia locala si pentru turisti. La inaugurarea stabilimentului, existau aici numai 10 animale, donate de Asociatia Vanatorilor si de Intreprinderea de Exploatare Forestiera - 3 lupi, 2 ursi, 2 mistreti, 2 fazani si o caprioara, Gradina Zoologica avand la acea data o suprafata de doar 600 - 700 mp.
Pe langa activitatiile proprii, Gradina Zoologica da posibilitatea asociatiilor pentru protectia animalelor sau mediului sa ia parte la aceste programe. De altfel, Gradina Zoologica din Targu-Mures aniverseaza, in fiecare an, la data de 4 octombrie, "Ziua Internationala a Animalelor", prilej cu care sunt derulate diverse programe educative si se amenajeaza o expozitie fotografica.
Cu toate ca Gradina Zoologica nu a luat parte la programe de ocrotire "ex-situ", a oferit adapost si ingrijire corespunzatoare animalelor ranite ce apartin faunei autohtone.
Gradina Zoologica din Targu Mures este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Targu Mures
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 46.551305,24.561253
Palatul Toldalagi a fost construit in stil baroc intre anii 1759 si 1772, fiind proiectat de arhitectul francez Jean Luidor.
Gradina a fost proiectata si ea sub infuenta barocului francez.
Cladirea
Prima cladire menita sa dea la inceputul secolului XX un aspect modern, urban, centrului orasului, a fost ridicata intre anii 1905 – 1907, fiind timp de peste 55 de ani, sediu al primariei. Palatul
Teatrul Scena, cu un potential de 80 de locuri este situat in Bastionul Croitorilor din Cetatea Targu-Mures.
Dezvoltat ca un program al Fundatiei Scena, Teatrul Scena a debutat in anul 2001, in Ceta
Daca in anul 1941 numarul evreilor din oras era de circa 6000 persoane, dupa terminarea razboiului numarul lor a scazut la 1500.
In prezent orasul Targu Mures mai are in jur de 170 de evrei. In anul
Edificiul, azi sediu al Curtii de Apel Mures, a fost ridicat in anul 1789 in stil baroc tarziu, combinand si elemente clasiciste.
Incepand cu 1827, cladirea adaposteste forul de apel al Transilvanie
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.