Apasati pe imagini pentru vizualizare
Baile Sangeorgiu de Mures se afla in judetul Mures, in apropiere de Targu Mures si este un sat atestat documentar in anul 1332, cu numele de Sancta Georgia, devenind cunoscut ca statiune din anul 1880.
Baile Sangeorgiu de Mures se afla la altitudinea de 320 metri si se intind pe o suprafata de peste 13 hectare. Au devenit cunoscute pentru apele sarate si namolul mineral, virtutile terapeutice provenind de la concentratia de 124 g/l si continutul de iod, calciu, magneziu, potasiu, azotati.
Se spune ca iodul este ionul longevitatii umane, cu ajutorul lui putandu-se trata: reumatismele cronice, degenerative, afectiuni ginecologice cronice, afectiuni cronice ale sistemului nervos periferic (parestezii, pareze, atrofii musculare neurogene, afectiuni endocrine functionale).
Baza de tratament dispune de impachetare cu namol, baie sarata in bazin si cada, hidroterapie, kinetoterapie, masaj, reflexoterapie, electro terapie, existand insa si bazine cu apa dulce, apa sarata si celebra baie turceasca.
Baile sarate Sangeorgiu de Mures este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Baile sarate Sangeorgiu de Mures
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Targu Mures
Coordonate GPS: 46.580398,24.608331
Cladirea politiei Targu Mures a fost in trecut casa familiei Faigenbaum.
Cladirea a fost construita intre anii 1906 si 1907 dupa planurile arhitectului Keleti Bela.
Parcul National Muntii Calimani, situate in vestul Carpatilor Orientali, se desfasoara pe o suprafata de 24.041 ha, in judetele Mures, Bistrita si Suceava. Desi propunerea si studiile pentru infiintar
In secolul al XVII-lea familia Sasvari, a lăsat un teren bisericii, pentru infiintarea unui adapost pentru saraci. Tot acolo a fost construita si o biserica cu clopotnita de lemn.
Adapostul infiinta
Ridicata in stil neobaroc, cu elemente de stil renascentist italian, cladirea a fost destinata initial Muzeului de Arta Secuiasca. Ea adaposteste in prezent exponate apartinand tezaurului natural mure
Teatrul Scena, cu un potential de 80 de locuri este situat in Bastionul Croitorilor din Cetatea Targu-Mures.
Dezvoltat ca un program al Fundatiei Scena, Teatrul Scena a debutat in anul 2001, in Ceta
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.