Apasati pe imagini pentru vizualizare
Prima constructie ce ar fi putut sluji drept resedinta domneasca a fost ridicata in jurul anului 1400 de catre Mircea cel Batran, probabil pentru a-i oferi o capitala fiului sau. Din aceasta cladire nu s-a mai pastrat decat fundatia beciului din pietre de rau cu o dimensiune de 15x6.
Accesul in cladire se facea pe latura de nord. Ca dependenta este construita, in jurul anului 1415, vechea biserica-paraclis.
Ample lucrari de extindere a palatului au avut loc probabil in timpul voievodului Vlad Dracul, lucrarile fiind terminate pana in 1440. Noul palat era construit aproape de una din laturile zidului de incinta, de forma dreptunghiulara avand laturile de 32x29 m si grosimea zidurilor de aproximativ 2 m.
Pivnita, bine conservata, era compusa din patru nave paralele boltite.
Palatul Domnesc este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Palatul Domnesc
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Targoviste
Coordonate GPS: 44.933393,25.458655
Curtea Domneasca grupeaza monumente din secolele XV-XVIII. Prima casa domneasca, imprejmuita cu un zid de incinta din piatra, cu turnuri patrulatere, dateaza din vremea domniei lui Mircea cel Batran.
Conacului Vacarestilor reprezinta un monument istoric de arhitectura laica situat in localitatea Vacaresti, la 10 km de Targoviste, in centrul unui frumos parc.
Conacul dateaza din jurul anului 1698
Din stapanirea domneasca, “Casa coconilor” a ajuns catre sfarsitul secolului al XVII-lea in cea a lui Scarlat Hiotu, apoi a fiului acestuia Nicolae Hiotu care a lasat-o mostenire sotiei dupa ce a
Turnul Chiliei este simbolul orasului Targoviste, dar si cea mai importanta atractie turistica a acestuia. Construit in secolul al XV-lea de catre domnitorul Vlad Tepes, Turnul Chindiei face parte din
Constructia edificiului a fost efectuata pe baza dovezilor arheologice si arhitecturale Biserica Alba apartine sfarsitului secolului al XVI-lea si inceputului secolului urmator.
Biserica a suferit t
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.