Apasati pe imagini pentru vizualizare
Situl arheologic La pod la Rediu este situat in localitatea Bosanci, in apropierea municipiului Suceava. Descoperirile cele mai importante s-au facut de o parte si de alta a podului ce leaga localitatea Ipotesti de localitatea Bosanci.
Descoperirile dovedesc locuirea acestei zone din cele mai vechi timpuri. Vestigiile descoperite dateaza din: neolitic (6500 - 3500 I. Hr.) - aschii, lame, nuclee de silex, urme de ceramica apartinand culturii precucuteni; necropola cu doua morminte de incineratie (secolele IV - III a. Hr, Latene); resturi de ceramica, in mare parte grosiera, de culoare gri sau caramizie, cateva fragmente realizate din pasta fina provenind, probabil, de la cultura Noua.
Situl arheologic La pod la Rediu din Bosanci este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Bucovina, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Situl arheologic La pod la Rediu din Bosanci
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Suceava
Coordonate GPS: 47.6081085,26.2878723
Sucevenii sunt asteptati la singurul strand din municipiul Suceava, amenajat in cartierul Itcani. Strandul dispune de trei bazine de inot, din care doua sunt pentru copii si unul pentru adulti.
Pent
Piscina este situata in interiorul Hotelului Conacul Domnesc.
Adresa: Scheia, Str. Agronomului, nr. 445, Suceava
Program: non-stop
Tarife acces:
Piscina, sauna, jacuzzi: 25 lei/persoana/zi
Cada h
Cascada Tihu este o cascada inalta de aproximativ 8 metri, situata in Parcul National Calimani, la 500 de m de la afluenta cu paraul Tihu in amonte de paraul Umed.
Gara Suceava (Burdujeni) reprezinta una dintre atractiile orasului Suceava, fiind declarata monument istoric. Gara de cale ferata a fost construita in anul 1902 in satul Burdujeni, o fosta localitate
Ati fost vreodata la Muzeul Satului din Bucuresti? Daca v-a placut sa explorati viata taranului roman, cu siguranta veti aprecia colectia din Muzeul Satului Bucovinean din Suceava, “varul” mai tan
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.