Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Sfantul Dumitru din Suceava este o biserica ortodoxa construita intre anii 1534-1535. Ansamblul bisericii Sf. Dumitru din Suceava a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din judetul Suceava din anul 2004, fiind format din 3 obiective: Biserica Sf. Dumitru – datand din 1534-1535, Ruinele bisericii vechi – datand din secolele XIV-XV, Turnul clopotnita – datand din 1560. Aceasta are hramul Sfantul Dumitru, sarbatorit in fiecare an, in ziua de 26 octombrie.
Biserica Sf. Dumitru a fost ctitorita de domnitorul Petru Rares intre anii 1534-1535, in plan triconc, asemanator cu al Bisericii “Sf. Gheorghe” din Harlau.
In anul 1809 a avut loc un incendiu care a afectat Biserica “Sf. Dumitru” si turnul-clopotnita, biserica fiind restaurata in anul 1822, iar turnul in 1845.
Turnul bisericii a indeplinit de-a lungul timpului functii administrative complexe, acesta dominand prin inaltimea sa intreaga panorama a orasului atat in Evul Mediu, cat si in epoca moderna. Construit pe o baza patrata, el a fost intrebuintat de pompierii suceveni intre anii 1867-1910 ca turn de observatie a incendiilor.Turnul a fost avariat in anul 1809 de un incendiu, fiind renovat abia in 1845. Alte lucrari de restaurare si consolidare, in urma carora acoperisul turnului a revenit la forma originala, au fost efectuate intre anii 1948-1949.
Biserica Sfantul Dumitru Suceava este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Bucovina, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica Sfantul Dumitru Suceava
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Suceava
Coordonate GPS: 47.646475,26.26139
Sucevenii sunt asteptati la singurul strand din municipiul Suceava, amenajat in cartierul Itcani. Strandul dispune de trei bazine de inot, din care doua sunt pentru copii si unul pentru adulti.
Pent
Biserica Mirauti din Suceava, cunoscuta si sub denumirea de Biserica Sf. Gheorghe este o biserica ortodoxa construita in secolul al XIV-lea si apoi reconstruita in secolul al XVII-lea in municipiul Su
Ati fost vreodata la Muzeul Satului din Bucuresti? Daca v-a placut sa explorati viata taranului roman, cu siguranta veti aprecia colectia din Muzeul Satului Bucovinean din Suceava, “varul” mai tan
Biserica Turnu Rosu (sau Sfantul Simion)din Suceava face parte din complexul de monumente armenesti din Suceava. Denumirea Turnu Rosu provine de la clopotnita de culoare rosiatica.
Biserica a fost co
Palatul Administrativ din Suceava este asezat intr-o cladire construita intre anii 1903-1904, in stil baroc. Se afla in centrul orasului Suceava, pe str. Stefan cel Mare nr. 36 si obisnuia sa serveasc
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.