Cetatea Sibiului

Cetatea Sibiului vezi pe harta Cetatea Sibiuluivezi pe harta

Informatii despre Cetatea Sibiului

Localizare: Sibiu si imprejurimi > Sibiu Subcategorie: Cetate

Cetatea Sibiului
Cetatea Sibiului Cetatea Sibiului Cetatea Sibiului Cetatea Sibiului
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Cetatea Sibiului a fost timp de secole un punct important pe harta continentului european. Cetatea numara 39 de turnuri, 4 bastioane, 2 rondele si 5 porti care constituiau fortificatia vechiului burg, ridicat dupa planul arhitectului Morando Visconti.

In centrul istoric al orasului se mai pastreaza si astazi cateva dintre aceste ziduri, bastioane si turnuri. Buna conservare si intretinere a zidurilor ne permite astazi sa ne facem o idee destul de clara despre felul in care sibienii evului mediu traiau si mai ales cum era orasul nostru organizat.

Cetatea Sibiului era incercuita pe toate laturile de fortificatii formate din ziduri si turnuri de aparare, multe dintre ele fiind foarte bine conservate si astazi. Pe latura de S-E se pastreaza cel mai bine zidul cetatii, fiind consolidat in repetate randuri si asta datorita atacurilor frecvente in aceasta parte a cetatii.

A treia centura de fortificatii a fost construita in secolul al XIV-lea si ulterior consolidata trei veacuri mai tarziu. Latura de est este foarte bine conservata si se intinde de-a lungul strazii Cetatii si Bulevardului Corneliu Coposu.

La jumatatea secolului al XVIII-lea, centura de fortificatii a Sibiului, pe langa portile si bastioanele cunoscute, numara 39 de turnuri, dintre care 28 intretinute de bresle si 11 de administratia orasului. La sfarsitul secolului al XVIII-lea - inceputul secolului al XIX-lea, insa, au fost daramate 8 din cele 39 de turnuri si cea mai mare parte a portilor orasului.


Cetatea Sibiului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua cazare Sibiu , in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.

Coordonate GPS: 45.792664,24.142399




Vezi si alte obiective turistice din Sibiu

Piata Huet s-a format pe traseul primei incinte fortificate a Sibiului. Incinta propriu-zisa dateaza de la sfarsitul secolului al XII-lea, existenta prepoziturii in anul 1191 fiind un termen “an
Turnul Sfatului este, poate, cel mai cunoscut simbol al Sibiului, recomandat de toti locuitorii urbei. Acesta se inalta intre Piata Mare si Piata Mica, salasluind in inima Sibiului inca din secolul a
Teatrul de Balet din Sibiu s-a infiintat in august 2008. In prezent trupa de balet cuprinde 20 de balerini cu media de varsta de 21 de ani, ce provin din scoli, tari, continente , culturi diferite. D
Dateaza din 1771, fiind construita impreuna cu Orfelinatul Terezian din ordinul imparatesei Maria Tereza. Situata pe strada Gladiolelor nr. 4-8 din Sibiu, biserica reprezinta stilul iezuit, barocul
Muzeul Civilizatiei Populare Astra este localizat in Padurea Dumbrava Sibiului, la 4 km distanta de Sibiu. Este, negresit, unul dintre cele mai mari si mai impresionante muzee in aer liber din Europa.


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2025 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site