Apasati pe imagini pentru vizualizare
In Evul Mediu, Biserica Franciscana de astazi a fost numita si "Manastirea Clariselor", apartinand unui ordin sever de calugarite, fiind construita in mai multe etape, intre anii 1425 – 1776.
Situata pe strada Selarilor nr. 14 din Sibiu, biserica a fost construita initial in stilul gotic, marcata prin contraforturi in exterior si cu un interior complet modificat de biserica-sala in stil baroc tarziu.
Din cauza prabusirii boltilor, in 1776, ea a fost refacuta in mai multe randuri de calugarii franciscani, rezultand o biserica-sala cu cor poligonal al carei interior este ritmat doar prin mijlocirea unor pilastri incoronati de un antablament simplu.
Interiorul adaposteste monumentul funerar al generalului conte Damian Hugo von Virmond, comandant militar al Transilvaniei.
Monumentul a fost restaurat in anul 1972, insa cladirea a fost confiscata in anul 1949 de regimul comunist, cand calugarii comunisti au fost deportati, biserica nefiind retrocedata pana in prezent.
Biserica Franciscana din Sibiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Sibiu
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 45.7974701,24.1556053
Podul Minciunilor sau Podul Mincinosilor din Sibiu, este primul pod de fonta din Romania si al doilea de acest tip din Europa, datand de la 17 decembrie 1860.
Podul face legatura intre Piata Mica si
Parcul Astra este situat in inima orasului Sibiu si este delimitat de strazile Mitropoliei, George Baritiu, Ioan Lupas si Piata Unirii.
Desi idea infiintarii parcului exista din anul 1869, acesta a
Parcul sub Arini este unul dintre cele mai mari si mai vechi parcuri din Romania, intinzandu-se pe o suprafata de 22 de hectare, fiind paralel cu b-dul Victoriei.
A fost amenajat intre anii 1856 â€
Casa cu Cariatide este una dintre cele mai interesante cladiri din Sibiu, denumirea sa provenind de la statuile care reprezinta doua femei stand in picioare, menite sa indeplineasca functia de coloane
Teatrul de Balet din Sibiu s-a infiintat in august 2008. In prezent trupa de balet cuprinde 20 de balerini cu media de varsta de 21 de ani, ce provin din scoli, tari, continente , culturi diferite.
D
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.