Apasati pe imagini pentru vizualizare
Locul fosilifer de la Zorlentu Mare este un monument al naturii aflat in Dealurile Banatului, judetul Caras-Severin, pe teritoriul administrativ al comunei Zorlentu Mare (NE). A fost declarat arie protejata de interes national in anul 2000, intinzandu-se pe o suprafata de 3 ha.
Reprezinta o zona colinara acoperita cu vegetatie forestiera (carpen,fag,salcam) si ierboasa (paius,firuta), importanta din punct de vedere paleontologic.
In rocile sedimentare de aici (gresii,nisipuri,nisipuri aluvionare) se gasesc depozite cu fauna fosilifera tortoniana, constituite din resturi fosile de nevertebrate (miriapode, coleoptere, arahnide, gasteropode si diptere) si vertebrate (pasari, reptile, amfibieni si rozatoare).
Sursa foto: http://www.ariiprotejate-cs.ro/
Locul fosilifer de la Zorlentu Mare este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Locul fosilifer de la Zorlentu Mare
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Resita
Coordonate GPS: 45.463333,21.978056
Pestera Liliecilor se afla in Cheile Carasului, judetul Caras Severin si se remarca prin intrarea de mari dimensiuni de forma continentului african.
Galeria are dimensiuni mari in prima parte a pest
Locul fosilifer de la Tirol reprezinta un monument al naturii aflat in judetul Caras-Severin, pe teritoriul administrativ al comunei Doclin (sud-estul satului Tirol). A fost declarat arie protejata de
Statiunea climaterica Trei Ape este situata langa lacul de acumulare Trei Ape, la 37 km de Resita si apartine de comuna Brebu Nou Numele sau este dat de cele trei rauri care vin din munti: Semenic, G
Rezervatia naturala Padurea Ezerisel este situata in judetul Caras-Severin, pe teritoriul administrativ al comunei Ezeris, in partea sudica a satului Soceni.
A fost declarata arie protejata de intere
Muzeul Banatului Montan Resita este situat pe Bvld. Republicii 10, Resita, judetul Caras-Severin. Muzeul detine in momentul actual un numar de 76000 de piese: colectia de arheologie cu cele circa 5200
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.