Apasati pe imagini pentru vizualizare
Castrul roman Cumidava se gaseste la 4 km de orasul Rasnov, pe o terasa mijlocie a raului Barsa. Existenta lui a fost atestata in anul 1856, in urma unor cercetari facute de catre M. J. Ackner.
Ridicat din piatra, castrul se intinde pe o suprafata de 2 ha, fiind singurul de acest gen din Romania. Cercetarile arheologice si toponimul confirma ca pe acest teritoriu a existat candva o asezare dacica numita Cumidava, in interiorul castrului descoperindu-se o inscriptie din anii 222-235.
Castrul a fost pentru prima data cercetat sistematic in anul 1939, de catre Mihail Macrea, cand un grup de arheologi au descoperit o lespede dedicata imparatesei Iulia Mamaea. Pe lespede se poate citi "Cumidava".
Castrul Roman Cumidava din Rasnov este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Bran Moeciu, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Castrul Roman Cumidava din Rasnov
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Rasnov
Coordonate GPS: 45.6186943,25.4416294
Tehnica de constructie a Turnului Bathory din Rasnov, armarea colturilor si a deschiderilor mai mari, indica posibiliatatea datarii acestuia in prima jumatate a sec. XV, in perioada regelui Sigismund
Parcul Natural Bucegi este situat in Muntii Bucegi, de-a lungul comunelor Rasnov, Bran si Moeciu, intr-un cadrul feeric ce, pe buna masura, i-a oferit titlul de rezervatie naturala.
Muntii Bucegi sun
Primul turn de poarta al Cetatii de Sus a fost amplasat la intalnirea acesteia cu Cetatea de Jos. A fost ridicat pana cel tarziu in prima jumatate a secolului al XV-lea.
Prin masivitate, bolta semici
Renumite pentru instalatia de bungee-jumping, unica in Europa, Cheile Rasnoavei atrag anual mii de turisti, indiferent ca sunt pasionati de sporturi extreme, drumetii sau iubitori de natura. Peretii d
Barbacana este o amenajare defensiva in fata intrarii principale a unei cetati, oras sau biserica fortificata, constand dintr-un spatiu de obicei semicircular si neacoperit, delimitat de ziduri prevaz
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.