Apasati pe imagini pentru vizualizare
Pestera de sub Padina Popii este situata in bazinul superior al Ciclovei, nu departe de Oravita, la 740 m altitudine. Este amplasata sub varful Piatra Rolului Nou, in apropierea localitatii Ciclova Montana. Face parte din categoria pesterilor de mici dimensiuni atingand numai 101 m lungime.
Sunt prezente formele de picurare si prelingere, detasandu-se stalactitele, baldachinele, valurile, stalagmitele sau coloanele. Podeaua intregului gol subteran este brazdata de barajele sinuoase ale gururilor.
Pestera de sub Padina Popii este favorizata, ca obiectiv turistic, de spectaculozitatea peisajului din apropiere. Cornisele si crestele ascutite ale piscului Piatra Rolului Nou, tunelul Pesterii Rol si ochiul intunecat al Avenului cu Gheata (depozitele de zapada rezista uneori de la un an la altul) sunt doar cateva din curiozitatile locului ce se cer admirate inainte sau dupa vizitarea ei.
Pestera nu este ocrotita si nici amenajata. Pentru vizitarea ei este suficient echipamentul obisnuit: salopeta, bocanci sau cizme de cauciuc, casca de protectie si, bineinteles, o sursa individuala de luminat. Fiind o pestera destul de rece (7-7,8°) si foarte umeda (100%) chiar in toiul verii, se impune o imbracaminte adecvata. Durata vizitarii : 1/2 ora.
Istoric: A fost explorata in 1961 - 1962, dand St. Negrea, A. Negrea si L. Botosaneanu i-au ridicat planul topografic, au descris-o si au efectuat cercetari biospeologice.
Pestera de sub Padina Popii este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Pestera de sub Padina Popii
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Oravita
Coordonate GPS: 45.030469,21.740398
Situat pe strada Mihai Eminescu nr. 8 din Oravita, judetul Caras-Severin, Muzeul de Istorie a Teatrului a luat fiinta in anul 1968.
Colectia impresionanta a muzeului are o sectie de istorie, geografie
In anul 1777 pe str. 1 Decembrie 1918 nr. 24 a fost construita casa familiei Fira.
In perioada interbelica la parterul cladirii a stat familia Gropsanu. Edificiul a fost modificat in anul 1836. Atunc
Catedrala orasului Oravita, biserica Adormirea Maicii Domnului a fost ridicata in anul 1718, ctitor fiind Nicolae Hagi Dimitrie, care a si fost inmormantat in biserica. Inscriptia lui funerara a fost
Biserica greco-catolica din Oravita a fost construita in anul 1887, cu ajutorul credinciosilor care au girat cu casele, terenurile sau gospodariile lor pentru a se imprumuta si a construi biserica.
Sub stanca pe care se afla biserica romano-catolica din Ciclova Montana exista o pestera in care au trait inca pe vremea turcilor, pustnici care se rugau pentru crestinii din zona. Aici a fost gasita
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.