Apasati pe imagini pentru vizualizare
Jigodin Ciuc sau Jigodin este astazi partea integranta sudica a municipiului Miercurea Ciuc.
Zona a devenit renumita pentru apa izvoarelor minerale reci si caldute ce ies din adancuri, fiind utilizate pentru bai.
Pentru utilizarea apelor minerale cu efect terapeutic s-a infiintat un bazin in aer liber, apoi cu bai cu cada si o piscina acoperita.
Apa minerala de la Jigodin se recomanda in tratarea afectiunilor sistemului digestiv, vascular, reumatice, renale si nervoase.
Din anul 2005 s-a reabilitat centrul de tratament unde, pe langa piscina acoperita cu apa minerala incalzita, bai cu cada si mofeta, se ofera servicii de wellness, sauna, masaj si solariu, astfel asigurand posibilitati de recreere pentru toate varstele.
Jigodin Bai, judetul Harghita este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Tinutul Secuiesc, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Jigodin Bai, judetul Harghita
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Miercurea Ciuc
Coordonate GPS: 46.32998,25.813057
Biserica Romano-Catolica din Miercurea Ciuc a fost construita intre anii 1751 si 1758 si poarta denumirea de Biserica Sfanta Cruce. Necesitatea construirii unei biserici mai incapatoare a aparut la in
Mlastina cu Borviz reprezinta o arie naturala protejata, cu suprafata totala de 12 ha situata pe teritoriul administrativ al comunei Sancraieni, la 7 km de municipiul Miercurea Ciuc.
Este o mlastina
Muzeul Secuiesc al Ciucului a fost infiintat in anul 1930 de Asociatia Muzeelor din Ciuc, fiind institutionalizat in 1949. In 1970 s-a mutat in cetatea Miko, monument istoric subordonat consiliului lo
Teatrul municipal din Miercurea Ciuc functioneaza in vechea Casa de Cultura, cu denumirea de "Csiki Jatekszin", deschizandu-si portile pentru public in septembrie 1999.
Tot in aceasta cladire se afla
Catedrala ortodoxa din Miercurea-Ciuc a fost construita in perioada 1929 - 1936. Pentru comunitatea romaneasca din Miercurea Ciuc, costruirea acestei biserici ortodoxe a fost initiativa cea mai import
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.