Apasati pe imagini pentru vizualizare
Geamia Hunchiar reprezinta un monument istoric si de arhitectura religioasa amplasat in zona istorica a orasului, foarta aproape de Muzeul de Arta Populara.
Edificiul a fost construit in stil maur, de catre sultanul Abdul Haziz, intre 1867-1868,. Acesta este format dintr-un corp principal de forma patrata, care adaposteste sala de rugaciuni si un minaret inalt de 24 de metri, care este echivalent cu clopotnita bisericilor crestine.
La ridicarea sa au fost folosite materiale scoase din ruinele Cetatii Tomis. A fost restaurat in 1945.
Geamia Hunchiar respecta forma traditionala a lacaselor de rugaciune ale musulmanilor. Chiar daca nu are dimensiuni foarte mari, prezinta o mare importanta pentru istoria si multiculturalitatea Constantei, fiind cel mai vechi edificiu de cult musulman din oras.
Adresa: Bd. Tomis 41
Geamia Hunchiar din Constanta este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Litoral, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Geamia Hunchiar din Constanta
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Constanta
Coordonate GPS: 44.175656,28.654983
Muzeul Marinei Romane din Constanta a fost inaugurat la data de 3 august 1969, in cladirea fostului local al Scolii Navale, in apropierea panoramei portuare si marine. Patrimoniul bogat al muzeului in
Delfinariul din Constanta este primul Delfinariu public din tara noastra, precum si prima initiativa muzeistica de acest fel din sud-estul Europei, fiind inaugurat la data de 1 iulie 1972.
Edificiul
Statuia „Copilul cu broasca” reprezinta un monument istoric aflat in municipiul Constanta, ce figurează pe Noua lista a monumentelor istorice.
Statuia „Copilul cu broasca” este situata pe Bd
Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanta, unul dintre cele mai noi si elegante edificii arhitecturale din orasul Constanta, a fost realizat intre anii 1976-1983, dupa proiectul arhitectului K.Ghen
Lacul Tabacariei este un lac natural situat in partea nordica a municipiului Constanta. Are o suprafata de 99 ha si este cantonat intr-o zona
depresionara alungita, formarea sa fiind datorata bararii
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.