Apasati pe imagini pentru vizualizare
Pe strada Szappany din Cluj a fost construit in anul 1547 Turnul Tesatorilor sau Turnul Pompierilor. Din cauza ca aceasta zona a orasului era cea mai expusa incendiilor, in 1583 aici s-a stabilit paza permanentă a incendiilor.
In 1870 s-a mai construit un etaj, iar in varful turnului s-a realizat o cabina pentru semnalarea incendiilor.
Pe turn era inscriptionat: Fortior est qui se quam quis fortissima moenia vincit (Cel care se invinge pe sine este mai puternic decât acela care invinge cele mai puternice ziduri).
Turnul a fost denumit Turnul Tesatorilor, datorita faptului ca a fost aparat de breasla Tesatorilor. Acesta a fost resturat in 1990, in cadrul sau amenajandu-se Muzeul Pompierilor.
Adresa: Str.Tipografiei, nr.19
Turnul Tesatorilor Cluj Napoca este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Turnul Tesatorilor Cluj Napoca
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Cluj Napoca
Coordonate GPS: 46.77338,23.59092
Casa Wass Otilia este situata in Piata Unirii nr. 11 din Cluj Napoca si este cunoscuta si sub denumirea de "Casa cu cap de bour", de la blazonul nobiliar aflat pe fatada cladirii.
De-a lungul timpul
Bazinul este situat in Cluj Napoca, in Complexul de natatie Politehnica. A fost modernizat si este folosit pentru agrement si pentru cursuri de inot pentru incepatori.
Adresa:
Cluj Napoca, str. Splai
Cladirea vechii primarii din Cluj Napoca, realizata in stil neorenascentist in perioada 1843-1845, este in prezent declarata monument istoric.
Proiectul cladirii a fost executat de catre Anton Kager
Banca Austro-Ungara din Cluj a fost cladita in 1904. Aici a functionat o lunga perioada de timp Institutul de Proiectare si Cercetare.
Dupa 1990 edificiul a fost sediul Bancii Dacia Felix (care l-a
Initial (in a doua jumatate a sec. XVI), Casa Rosas din Cluj Napoca a apartinut judecatorului Petrus Minch. Apoi aceasta a fost detinuta de fostul chirurg al domnitorului Bathory Kristof, Rosas Balaz
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.