Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de Mineralogie al Universitatii Babes-Bolyai are la baza colectiile Institutului de Mineralogie (Universitatea Ferenc Joszef) si cuprinde o diversa paleta de minerale.
In prezent, patrimoniul muzeului cuprinde 16.500 de esatioane, dintre care 12.500 minerale, peste 3.700 geme prelucrate si 223 meteoriti, grupate in 13 colectii, expuse in 36 de vitrine.
Colectiile muzeale sunt unice in Transilvania, fiind adunate cu ajutorul donatiilor si schimburilor intre studenti si profesori.
Muzeul de Mineralogie este situat in centrul orasului Cluj Napoca, in cladirea Universitatii Babes Bolyai, in holul cladirii, fiind amenajat in doua sali de expozitie.
Muzeul de Mineralogie Cluj Napoca este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de Mineralogie Cluj Napoca
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Cluj Napoca
Coordonate GPS: 46.7675171,23.5916557
Edificiul a fost construit la inceputul anilor 1900 ca sediu al Casei de economii si al Bancii de Credit Cluj. Cladirea cu 4 etaje este situata in Piata Unirii.
In anii 1920 a fost sediul Breslei art
In anul 1870 Eotvos Jozsef, ministrul invatamantului de atunci, propune crearea la Cluj a unei universitati cu predare in limbile maghiara, romana si germana, idee agreata si de o parte a elitei roman
Strandul Sun din Cluj Napoca este amplasat intre cartierul Manastur si selectul Grigorescu. Apartine de Primarie, fiind administrat de Regia Autonoma a Domeniului Public.
Are trei bazine cu apa cal
Catedrala Schimbarea la Fata, cunoscuta si ca Biserica Minoritilor (de la Ordinul Franciscan al Minoritilor), a fost donata Bisericii Romane Unite cu Roma (Bisericii Greco-Catolice) in anul 1924 de ca
Biserica Ortodoxa din Deal este un lacas de cult din Cluj Napoca, situat pe strada Bisericii Ortodoxe nr. 12, numita si Biserica Sfanta Treime din Deal.
A fost construita inte anii 1795-1796, prin con
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.