Apasati pe imagini pentru vizualizare
Casa Invatatorului reprezinta un edificiu situat pe pe strada Invatatorului din Cluj-Napoca (in spatele Teatrului National).
Cladirea a fost construita intre anii 1902-1903, pe baza planurilor realizate de arhitectii Herczeg Zsigmond si Baumgarten Sandor.
Initial, in aceasta cladire a functionat un camin pentru elevii si studentii ai caror parinti erau invatatori. In timpul Primului Razboi Mondial ea s-a transformat in spital militar.
Dupa al Doilea Razboi Mondial aici a fost unul dintre sediile Facultatii de Stiinte Economice, iar din 1990 al Inspectoratului Scolar Cluj.
Adresa: Piata Stefan cel Mare, nr. 4
Casa Invatatorului Cluj Napoca este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa Invatatorului Cluj Napoca
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Cluj Napoca
Coordonate GPS: 46.76873,23.59816
Gradina Miko a fost donata orasului Cluj de catre Imre Miko, fost guvernator al Transilvaniei, in scopul amenajarii unui parc public. In prezent acest domeniu gazduieste cladirea Facultatii de Geograf
Manastirea Franciscana din Cluj-Napoca reprezinta una din cele mai vechi cladiri din oras. Aceasta se afla langa Biserica Franciscana.
In anul 1556, o data cu venirea curentului reformat, calugarii
Bazinul este situat in Cluj Napoca, in Complexul de natatie Politehnica. A fost modernizat si este folosit pentru agrement si pentru cursuri de inot pentru incepatori.
Adresa:
Cluj Napoca, str. Splai
Muzeul de Mineralogie al Universitatii Babes-Bolyai are la baza colectiile Institutului de Mineralogie (Universitatea Ferenc Joszef) si cuprinde o diversa paleta de minerale.
In prezent, patrimoniul
Statuia lui Avram Iancu a fost inchinata memoriei valorosului personaj istoric roman si este amplasata in piata cu acelasi nume din Cluj Napoca.
A fost inaltata in anul 1995 de catre sculptorul Ilie
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.