Apasati pe imagini pentru vizualizare
Parcul Marghiloman se afla in partea de sud-est a municipiului Buzau, fiind constituit din gradina vechiului conac apartinand familiei boieresti Marghiloman.
Proprietatea a apartinut tatalui primului-ministru al Romaniei, Alexandru Marghiloman (1854-1925), care o castigase la carti. Pe intinsul domeniu s-a ridicat Vila Albatros, o vila decorata splendid, cu mobilier ce astazi se gaseste la Muzeul Judetean de Istorie. Vila poarta numele calului preferat al omului politic, pasionat de cai si automobile. In decursul timpului vila a adapostit diferite institutii, in prezent aflandu-se in paragina.
Sotia lui Alexandru Marghiloman este cea care a adus aici plante exotice si a infiintat un parc dendrologic, cu un secol in urma. In cadrul parcului exista si un lac.
Parcul Marghiloman din Buzau este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Buzaului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Parcul Marghiloman din Buzau
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Buzau
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 45.1468925,26.8447151
Bisericuta aflata la intrarea in Parcul Crang din Buzau are o poveste aparte. Conform acesteia, in anul 1867 Buzaul a fost lovit de o seceta cumplita. Atunci credinciosii au luat hotararea sa aduca mo
Strada Cuza Voda (fosta Targului) situata in municipiul Buzau, a fost folosita timp de peste 600 de ani, incepand de dupa anul 1350, cand orasul Buzau este prima data atestat intr-un document extern.
Statiune Balta Alba este o statiune balneoclimaterica situata pe malul lacului Balta Alba, la o altitudine de 30 m, la 20 km de Ramnicu Sarat si la 56 km de Buzau, in Campia Ramnicului.
Principalele
Adresa: sat Tega, com. Panatau, jud. Buzau
Acces: din Sibiciu de Jos, loc. situata pe DN 10 Buzau (55 km)-Brasov (100 km), DL spre E, prin Panatau, 9 km pana la manastire
Hram: Sfintii Arhangheli Mi
Palatul Comunal din Buzau a fost construit intre anii 1899-1903 de catre Nicu Constantinescu, dupa proiectele arhitectilor Alexandru Savulescu si Kafsinschi.
Edificiul a fost inaugurat in anul 1904,
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.