Apasati pe imagini pentru vizualizare
Parcul Floreasca din Bucuresti a fost proiectat in perioada 1961-1963, iar realizarea sa in acea vreme s-a dorit a fi o imagine a Romaniei moderne.
Conceptia modernismului peisagistic din acea perioada se regaseste si in organizarea gazonului central aproape circular, punctat pe laterale de palcuri de copaci si arbusti de esente diverse.
In acest parc se afla si cateva sculpturi - George Apostu, Ion Vlasiu, Victor Roman.
In anul 2008 Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti l-a preluat, reamenajandu-l complet. Lucrarile au constat in: refacerea aleilor, plantarea arborilor si a gardului viu, amplasarea unui loc de joaca pentru copii si realizarea sistemului de iluminat nocturn.
In prezent Parcul Floreasca din Bucuresti detine un lac, o zona de plimbare si relaxare, monumente istorice, tobogane. Iarna aici se amenajeaza patinoarul.
Parcul Floreasca are mai multe intrari: dinspre piata Dorobanti, Primaverii sau strada Floreasca.
Adresa: Calea Floreasca, Sector 1, Bucuresti
Parcul Floreasca este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Parcul Floreasca
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.46901,26.094368
Monumentul Eroilor Patriei din Bucuresti a fost inaugurat in fata cladirii Academiei Militare, in prezent Universitatea Nationala de Aparare „Carol I” la data de 17 august 1957 (Piata Eroilor).
M
Fantana Zodiac, amplasata la intrarea in Parcul Carol I din Bucuresti, a fost realizata in anul 1934, dupa planurile arhitectului Octav Doicescu (autorul decoratiunii fiind sculptorul Mac Constantines
Biserica Sf. Elefterie Nou din Bucuresti este situata pe malul drept al Dambovitei, in piata Sf. Elefterie, vizavi de Opera Nationala. A fost construita prin grija preotului paroh prof. univ. Mihai Bu
Statuia lui Ion Heliade-Radulescu din Bucuresti, important scriitor, om politic si membru fondator al Academiei Romane, a fost realizata din marmura de Ettore Ferrari si dezvelita in Piata Universitat
Statuia lui Iuliu Maniu, opera a artistului Mircea Spataru, se afla in Piata Revolutiei din Bucuresti.
Iuliu Maniu (8 ianuarie 1873 – 5 februarie 1953) a fost unul dintre cei mai proeminenti polit
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.