Apasati pe imagini pentru vizualizare
Monumentul Kilometrul 0 este situat in centrul Bucurestiului, in fata Bisericii Sf. Gheorghe-Nou. A fost conceput de arhitectii Horia Creanga si Stefan Niculescu si materializat de sculptorul Constantin Baraschi în 1938.
Monumentul reprezinta o roza a vanturilor, intre razele careia sunt gravate denumirile principalelor provincii istorice romanesti: Muntenia, Moldova, Ardeal, Dobrogea, Banat, Oltenia, Basarabia si Bucovina.
In centrul rozei, sculptorul a plasat o sfera incinsa pe circumferinta cu un brau pe care sunt reprezentate semnele zodiacului, iar pe lateralele de piatra ale micului bazin in care sta putin scufundata roza sunt inscriptionate denumirile unor orase ale Romaniei si distantele, pornind din Kilometrul 0 pana la ele.
Dintre orasele ale caror denumiri sunt gravate pe monument fac parte si Chisinau, Orhei, Tighina, care sunt in prezent in Republica Moldova, precum si Silistra si Bazargic, azi Dobrici din Bulgaria, ce au apartinut Romaniei Mari din 1913 pana in 1940.
Monumentul Kilometrul 0 este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Monumentul Kilometrul 0
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.432703,26.104137
Muzeul Colectiilor de Arta se afla intr-o cladire istorica a Bucurestiului, Palatul Romanit, construit in jurul anului 1812.
In prezent sunt expuse urmatoarele colectii: Garabet Avachian, fratii Bea
Biserica Stavropoleos este o biserica ortodoxa aflata in centrul orasului Bucuresti. Aceasta a fost inaltata in 1724, in timpul domniei lui Nicolae Mavrocordat (domnitor al Munteniei, 1719-1730), de c
Bazinul este situat intre strada Turnu Magurele si strada Constantin Brancoveanu. Strandul dispune de 3 bazine de inot, unul pentru adulti si doua pentru copii, terenuri de tenis, fotbal, minigolf si
Biserica Mavrogheni din Bucuresti reprezinta un monument istoric situat in apropiere de Piata Victoriei, pe micuta strada a Monetariei.
Zidita la 1787 de domnitorul Nicolae Petre Mavrogheni, ea facea
Muzeul Geologic National adaposteste in cele 22 de sali special amenajate pentru vizitare, un impresionant patrimoniu cultural-stiintific reprezentat prin remarcabile colectii geologice (de minerale,
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.