Apasati pe imagini pentru vizualizare
Monumentul aflat in Parcul Cismigiu o reprezinta pe Elena Pherekyde, nascuta Marghiloman, sotia lui Charles Pherekyde (1841-1914), presedintele Curtii de Casatie din Bucuresti.
Elena Pherekyde este cunoscuta prin actiunile sale de ajutorare a saracilor, activand in cadrul unor societati de binefacere precum „Obolul” si „Cultura si ajutorul femeii”. In timpul ocupatiei germane din Primul Razboi Mondial a deschis o cantina unde oferea masa unui numar mare de nevoiasi.
Autorul monumentului este Oscar Spathe (1875-1944). Acesta a studiat la Academia de Arte Frumoase din Munchen, fiind membru fondator al societatii „Tinerimea artistica” si autor a numeroase portrete, al catorva monumente si al mai multor sculpturi cu caracter alegoric și mitologic.
Alte lucrari ale lui Spathe: Dr. C. I. Istrati (Parcul Carol), Mr. Panait Donici (Bd. Iuliu Maniu), I.L. Caragiale (Parcul Cismigiu),
Monumentul Elena Pherekyde este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Monumentul Elena Pherekyde
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.436699,26.088946
Biserica Sfantul Eftimie – Fundenii Doamnei a fost ridicata in anul 1699 avand o arhitectura cu specific brancovenesc, cu decoratie de stuc a fatadelor, in stil oriental de influenta persana.
Biser
Casa Memoriala George si Agatha Bacovia a fost inaugurata in anul 1966, in casa in care poetul a locuit, impreuna cu sotia sa, Agatha, timp de 24 de ani, din 1933 pana in 1957.
Muzeul face parte din
Muzeul Literaturii Romane se afla in Casa Scarlat Kretzulescu (atestata in 1839) si a fost infiintat in anul 1957.
Muzeul este un monument istoric si detine un numar de 300.000 de piese, organizate i
Parcul Bordei din Bucuresti a fost amenajat in anul 1936 si se intinde pe o suprafata de 3 hectare, pe malul lacului Floreasca - vizavi de Parcul Herastrau.
Vegetatia parcului se compune din diverse
Muzeul Palatul Voievodal Curtea Veche a fost la origine o fortareata construita pentru domnitorul Mircea cel Batran in secolul al XIV lea.
Cladirea si curtea sa au fost modificate de-a lungul timpu
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.