Apasati pe imagini pentru vizualizare
Filarmonica "George Enescu" este institutia muzicala reprezentativa a Romaniei. Fondata in anul 1868, "Societatea Filarmonica Romana", sub conducerea lui Eduard Wachmann, avea ca scop organizarea unei orchestre simfonice permanente, in vederea propagarii culturii muzicale si popularizarii capodoperelor muzicii clasice. Sub bagheta initiatorului sau, "Societatea Filarmonica" a organizat primul concert in luna decembrie a aceluiasi an.
Odata cu inaugurarea palatului Ateneului Roman, la 5 martie 1889, concertele au inceput sa se desfasoare in aceasta sala, asa cum se intampla si in prezent, Ateneul Roman devenind emblema culturii romanesti si sediu al Filarmonicii.
Pe langa concertele simfonice si camerale curente (aproximativ 300 anual), Filarmonica a inregistrat zeci de discuri LP si CD si a intreprins turnee de rasunet in Europa, Asia si Extremul Orient, castigandu-si astfel un binemeritat renume international.
Adresa: Str. Benjamin Franklin nr.1-3, Bucuresti
Tel.: (021)315.00.24 (centr); 315.25.67 (secretariat); 314.67.11(secr.muz); 315.68.75 (casa de bilete)
Fax: (021)312.29.83
E-mail: info@fge.org.ro
http://www.fge.org.ro
Filarmonica George Enescu Bucuresti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Filarmonica George Enescu Bucuresti
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.441396,26.097344
La fel ca alte parcuri din Bucuresti, pozitionarea parcului Tei a fost gandita pe malul unui lac, in urma unui proiect inceput in 1935 de profesorul Dorin Pavel, sub coordonarea lui Nicolae Caramfil.
Lacul Titan este situat in cartierul Titan, in mijlocul parcului cu acelasi nume, sector 3, Bucuresti.
Se intinde pe o suprafata de 26 ha.
Este folosit pentru agrement fiind dotat in acest sens cu
In organizarea si structura sa actuala, Muzeul Militar National este una dintre cele mai mari institutii de profil din Romania. El are o suprafata expozitionala de 22 150 m2 , fiind si din acest punct
Ideea fondarii unui muzeu al cailor ferate a aparut in anul 1924, cand au fost salvate de la casare mai multe locomotive si vagoane vechi. Acestea au fost depozitate pentru o perioada in parcul de lan
Biserica Mavrogheni din Bucuresti reprezinta un monument istoric situat in apropiere de Piata Victoriei, pe micuta strada a Monetariei.
Zidita la 1787 de domnitorul Nicolae Petre Mavrogheni, ea facea
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.