Apasati pe imagini pentru vizualizare
Casa memoriala Liviu Rebreanu se afla pe B-dul Dr. Gheorghe Marinescu nr. 19, sector 6 si intregeste ansamblul caselor memoriale aflate in custodia Muzeului National al Literaturii Romane.
Liviu Rebreanu (1885-1944) s-a nascut in comuna Tarlisua, judetul Bistrita-Nasaud si a fost un romancier, dramaturg si academician roman.
Casa memoriala este gazduita intr-un apartament cumparat de romancierul Liviu Rebreanu in anul 1934 pentru fiica sa, Puia-Florica Rebreanu. Spatiul si patrimoniul au fost donate de aceasta cu dorinta de a o reprezenta si pe mama sa, care, pe langa faptul ca a fost actrita, a abordat si literatura memorialistica, fapt ce i-a adus calitatea de membru al Uniunii Scriitorilor.
A fost inaugurat in 1995. In holul de la intrare putem intalni valoroase lucrari de grafica (carbune, creion, penita). In living sunt impresionante tablourile de dimensiuni considerabile, in care sunt reprezentate atat mama, cat si fiica, opere care poarta semnatura lui Camil Ressu. In camera in care a locuit candva fiica celor doi scriitori se detaseaza fotografiile de familie, cateva picturi, dar si o frumoasa colectie de icoane care, dispuse pe un intreg perete, creeaza impresia unei catapetesme.
Cel mai impunator spatiu al muzeului este sufrageria, in care troneaza impresionantul mobilier Biedermeier, in care se prelungeste colectia de icoane, o pendula cu soclu, piesa unicat. In bucatarie este prezentata o impresionanta colectie de ceramica (specifica zonei Ardealului) ce tapeteaza peretii.
Sursa
Casa memoriala Liviu Rebreanu din Bucuresti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa memoriala Liviu Rebreanu din Bucuresti
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.4343681,26.0669041
Monumentul Atlas reprezinta o lucrare de decor urban aflata in Parcul Cismigiu si al carei autor este necunoscut (in trecut gradinile familiilor mai instarite erau adesea ornamentate cu diferite sculp
In parcul Kiseleff se afla Bustul lui Ovidiu (latina: Publius Ovidius Naso - 20 martie 43 i.Hr - 17 d. Hr.), realizat in anul 1927 de catre sculptorul Corneliu Virgiliu Medrea.
Publius Ovidius Naso a
Strandul Drumul Taberei este renumit pentru cea mai curata apa dintre strandurile din Bucuresti. Dispune de trei bazine, doua pentru adulti si unul pentru copii. Puteti beneficia de facilitati precum
Statuia lui Iuliu Maniu, opera a artistului Mircea Spataru, se afla in Piata Revolutiei din Bucuresti.
Iuliu Maniu (8 ianuarie 1873 – 5 februarie 1953) a fost unul dintre cei mai proeminenti polit
Manastirea Antim reprezinta unul dintre cele mai frumoase monumente de arhitectura din Bucuresti, apartinand prin decoratie si conceptie stilului brancovenesc.
Ea a fost construita intre 1713-1715,
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.