Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Sfantul Silvestru este un lacas de cult ortodox situat pe strada cu acelasi nume din Bucuresti. Prima biserica de pe acest amplasament a fost mentionata documentar la 15 iunie 1743, fiind zidita de catre Jupan Parvu boiangiul si jupaneasa Stanca. Ea a fost distrusa la cutremurul din 1802, pastrandu-se doar turnul clopotnitei.
Intre 1904 si 1907 este reconstruita si marita actuala biserica, prin grija preotului Chiriac Bidoianul si a epitropilor Ion Procopie Dumitrescu.
Biserica a fost sfintita, in forma ei actuala in data de 30 septembrie 1907.
Edificiul a fost proiectat de arhitectul Paul Petricu.
Pictura este realizata in stil neo-bizantin cu multe ornamente si decoratii florale de catre maestrul Costin Petrescu. Catapeteasma, desi facuta in 1839 de mesterul Chircol, isi recapata acum stralucirea.
La data de 30 septembrie 2007, biserica a implinit 100 de ani in forma actuala. Aici a slujit Parintele Galeriu, din 1974 pana la decesul sau, in 2003.
Biserica poarta hramul "Adormirea Maicii Domnului" si "Sfantul Silvestru". In interior se pastreaza elemente de o rara frumusete, cum ar fi sobele din naos, impodobite cu elemente religioase.
Biserica Sfantul Silvestru este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica Sfantul Silvestru
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.442911,26.115219
Statuia lui Ion Heliade-Radulescu din Bucuresti, important scriitor, om politic si membru fondator al Academiei Romane, a fost realizata din marmura de Ettore Ferrari si dezvelita in Piata Universitat
Palatul Telefoanelor este o cladire reprezentativa a Bucurestiului, aflata în centrul capitalei, pe Calea Victoriei. In prezent aici are sediul compania independenta de comunicatii Romtelecom.
Palat
Fantana Zodiac, amplasata la intrarea in Parcul Carol I din Bucuresti, a fost realizata in anul 1934, dupa planurile arhitectului Octav Doicescu (autorul decoratiunii fiind sculptorul Mac Constantines
Monumentul si fantana Luigi Cazzavillan (1852-1902) au fost realizate in 1906 de catre sculptorul Marin Filip, fiind situate in Parcul Luigi Cazzavillan de la intersectia strazilor Temisana si Transil
Gradina Icoanei este un parc din Bucuresti, inaugurat in 1873 si inscris în Lista monumentelor istorice din Romania.
La intrarea în parc se gaseste Monumentul lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, om
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.