Apasati pe imagini pentru vizualizare
Gimnaziul Honterus, ridicat in anul 1541, a fost prima institutie de invatamant care a functionat pe baza unui regulament scolar, regulament realizat de Johanes Honterus.
In anul 1547 din initiativa si cu contributia lui Honterus a fost infiintata si o biblioteca. In 1742 cladirea a fost daramata si reconstructia a inceput in 1743.
La forma sa actuala a ajuns in 1834. In anul 1913 a fost construita o noua cladire, care a fost folosita pana la al Doilea Razboi Mondial. Incepand cu anul 1948 Liceul Honterus a fost dizolvat, iar clasele germane au fost mutate intr-un liceu mixt.
In 1971, in cladirea din Curtea Bisericii Negre s-a reinfiintat Liceul de cultura generala cu limba de predare germana - Johanes Honterus, acesta functionand si in prezent.
Liceul Honterus Brasov este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Brasov si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Liceul Honterus Brasov
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Brasov
Coordonate GPS: 45.64052,25.58786
Muntele Postavarul reprezinta o rezervaĊ£ie naturala de tip geologic, peisagistic, floristic si faunistic, situata in judeĊ£ul Brasov, pe teritoriul administrativ sud-vestic al municipiului Brasov.
Muzeul Judetean de Istorie este situat in Piata Sfatului din Brasov, intr-o cladire ce dateaza din anul 1420. Aici functiona inainte Primaria orasului, numita Rathaus sau Casa Sfatului. Din anul 1950
Biserica Romano-Catolica de pe strada Muresenilor poarta hramul Sfintilor Arhangheli Mihail, Gabriel si Rafael. Edificiul de cult in stil baroc a fost construit cu suportul financiar direct al imparat
Cetatea Brasovului a fost inaltata in anul 1395, la indemnul regelui Sigismund de Luxemburg.
La inceputul secolului al XV-lea exista deja o prima centura de fortarete, urmand ca la inceputul secolului
Lacul Tarlung este un lac de acumulare format pe raul Tarlung, la o distanta de 25 km sud-est de Brasov, pe dealul La Hamei. Amplasat la altitudinea de 1.100 m, are o adancime de 37 m si un bazin hidr
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.