Apasati pe imagini pentru vizualizare
In tinuturile aradene, viticultura a fost practicata pentru prima data de catre dacii liberi, in zona colinelor din spatiul limitrof al Muntilor Zarandului.
Podgoria Aradului este unul dintre cele mai vechi "tinuturi ale vitei de vie" din Romania, fiind atestata documentar de la inceputul secolului al IX lea.
In prezent este cea mai importanta zona viticola a judetului, delimitata de localitatile Paulis (sud) si Pancota (nord), intinzandu-se pe o lungime de circa 30 km si pe o latime cuprinsa intre 1-4 km.
Climatul temperat-continental moderat, cu ierni blande datorita influentei oceanice din vestul continentului, insolatia ridicata datorita expunerii vestice a versantului zarandean si solul bogat in elemente minerale sunt daruri ale naturii care au contribuit la producerea faimoaselor vinuri din podgorie.
Se remarca soiurile rosii de Minis, cunoscute inca de la mijodul secolului al XVIII-lea, iar in nordul podgoriei, la loc de cinste, se afla Mustoasa de Maderat.
Podgoria Aradului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Podgoria Aradului
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Arad
Coordonate GPS: 46.161048,21.258144
Cetatea de pamant Santana se afla in judetul Arad si este cea mai mare cetate hallstattiana din Europa.
Prima atestare documentara a zonei este din anul 1828. Sapaturile asupra vechii Cetati de Pama
Statuia Libertatii din Arad este un monument reprezentativ pentru istoria orasului, dezvelit in anul 1890, cu ocazia comemorarii executiei celor 13 comandanti militari antihabsburgici, cunoscuti si su
Manastirea Hodos Bodrog la o distanta de 15 km de municipiul Arad pe cursul inferior al Muresului si este una din cele mai vechi asezaminte monahale din tara noastra
Manastirea Hodos Bodrog dateaza d
Una dintre cele mai faimoase cladiri din Arad este Casa cu Lacat.
Cea mai raspandita legenda a fost aceea, ca omul care reuseste sa deschida lacatul, primeste casa. Dar aceasta a ramas o vorba fara
Manastirea Bezdin se afla la 36 km vest de Arad si este una dintre putinele manastiri ortodoxe sarbe din Romania ce se mai pastreaza astazi, datand din 1539.
Manastirea Bezdin a fost mandria comunita
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.